دیدبان حقوق بشر بر حفاظت از هزاره‌ها در افغانستان تاکید کرد

دیدبان حقوق بشر بر حفاظت از جوامع در معرض خطر در افغانستان از جمله هزاره‌ها تاکید کرد. این سازمان گفته پس از روی کار آمدن طالبان در اسد ۱۴۰۰، داعش مسئولیت حداقل ۱۷ حمله علیه هزاره ها را بر عهده گرفته که بیش از ۷۰۰ نفر کشته و زخمی شدند.

دیدبان حقوق بشر با اشاره به تیرباران ۱۴ هزاره در دایکندی که داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت گفته داعش خراسان از زمان ظهور در افغانستان در سال ۲۰۱۵، هزاران هزاره و دیگر اقلیت‌های مذهبی را کشته و زخمی کرده است.

دیدبان حقوق بشر می‌گوید در سال ۲۰۲۱ به این نتیجه رسید که حملات داعش خراسان و سایر حملات هدفمند علیه جامعه هزاره به منزله جنایت علیه بشریت است.

این سازمان روز جمعه ۲۳ سنبله یادآوری کرده که ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در افغانستان خواستار تحقیقات در مورد حملات داعش در افغانستان شده است. دیدبان حقوق بشر نوشت: «حمله اخیر بر نیاز فوری طالبان به اتخاذ تدابیر موثر برای حفاظت از تمام جوامع در معرض خطر در افغانستان، از جمله هزاره ها و سایر مسلمانان شیعه تاکید می‌کند.»

این سازمان همچنین تاکید کرده کشورهایی که با طالبان ارتباط دارند باید خواستار حمایت بهتر از جوامع در معرض خطر شوند و از ایجاد سازوکاری برای پاسخگویی در قبال جنایات بین‌المللی در افغانستان حمایت کنند.

دیدبان حقوق بشر می‌گوید بازماندگان و خانواده‌های قربانیان در تلاش برای عدالت به حمایت نیاز دارند.

این سازمان تاکید کرده شورای حقوق بشر سازمان ملل باید به درخواست گروه‌های حقوق بشر افغان و بین‌المللی برای ایجاد یک مکانیسم جامع بین‌المللی برای پاسخگویی متخلفان در افغانستان هم توجه کند.

شاخه داعش خراسان روز پنجشنبه ۲۲ سنبله در بیانیه‌ای اعلام کرد که ۱۵ غیرنظامی را در دایکندی کشته است.

گروه داعش فقط چند ماه پس از روی کار آمدن طالبان تهدید کرد که از «بغداد تا خراسان»، شیعیان را خواهند کشت.