گروه بینالمللی بحران میگوید مواد مخدر افغانستان همچنان به بازارهای جهانی وارد میشود
گروه بینالمللی بحران در گزارشی اعلام کرد که مواد مخدر تولید شده در افغانستان همچنان به بازارهای جهانی وارد میشود. در گزارشی که این سازمان روز پنجشنبه ۲۲ سنبله منتشر کرد، آمده است که دلالان به فروش ذخایر مواد مخدر افغانستان ادامه میدهند.
گروه بینالمللی بحران در گزارشی که به نام «مشکل در مزارع تریاک افغانستان: جنگ طالبان علیه مواد مخدر» منتشر کرد، نوشته است اقدام طالبان برای ممنوعیت کشت مواد مخدر، با ایدئولوژی مذهبی که دارند، به ستون فقرات اقتصاد افغانستان و معیشت فقیران روستایی ضربه زده است.
طالبان در ماه حمل سال ۱۴۰۱، کشت و خرید و فروش مواد مخدر را ممنوع کرد و اعلام کرد که با افرادی که از این فرمان سرپیچی کنند، «برخورد شرعی» خواهد شد.
با این حال، از آن زمان تاکنون، گروه طالبان از کشف مقادیر زیادی مواد مخدر در نقاط مختلف افغانستان خبر دادهاند. کشورهای منطقه نیز در این مدت محمولههای سنگینی از مواد مخدر افغانستان را کشف و ضبط کردهاند.
پس از ممنوعیت کشت مواد مخدر، طالبان هیچ جایگزینی برای آن فراهم نکرده است. گروه بینالمللی بحران میگوید این اقدام به معیشت میلیونها نفر، بهویژه کارگران فقیر و زنان روستایی آسیب زده است.
طبق این گزارش، آینده این ممنوعیت نامشخص است؛ اگرچه طالبان بر اجرای آن مصمم است، اما ممکن است زیر بار مشکلات اقتصادی فرو بپاشد. برآوردهای سازمان ملل نشان میدهد که توقف کشت تریاک بر معیشت تقریباً هفت میلیون نفر تاثیر گذاشته است.
این گزارش اشاره میکند که این ممنوعیت، به ویژه با توجه به کمبود فرصتهای شغلی در رژیم طالبان، به شدت به معیشت آسیب زده است. شوک اقتصادی ناشی از این ممنوعیت، به دلیل ظرفیت محدود طالبان برای ارائه گزینههای جایگزین به کشاورزان و کارگران روستایی، تشدید شده است.
همچنین، استراتژی طالبان برای ممنوعیت مواد مخدر بدون ایجاد شغل جایگزین، خطر جابجایی گسترده روستاییان و افزایش مهاجرت فقرا را به دنبال دارد.
بر اساس این گزارش، حمایت موثر کشورهای کمککننده از افغانها مستلزم همکاری با رژیم طالبان است که از نظر سیاسی دشوار و برای بسیاری از سیاستگذاران غربی ناخوشایند است. با این حال، این همکاری میتواند به غیرنظامیان افغان، بهویژه زنان روستایی، کمک کند.