فعال حقوق بشر: سکوت کشورهای اسلامی در برابر فرمان‌های طالبان نفرت‌انگیز است

حوریه مصدق، فعال حقوق بشر افغان، در نشست شورای حقوق بشر از عدم واکنش کشورهای اسلامی به سلب حقوق زنان افغان و «زندانی شدن آنان در خانه» انتقاد کرد. او گفت سکوت این کشورها در برابر «دستورات مرد نامرئی قندهار»، «ناامیدکننده و منزجرکننده» است.

او از دیگر کشورها نیز به‌خاطر «عادی‌سازی طالبان» و «به رسمیت‌شناسی نرم» این گروه انتقاد کرد و گفت که این حکومت ها وضعیت زنان افغانستان را درک نمی‌کنند و شرایط وخیم شان را نادیده می‌گیرد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل برای روز دوم به وضعیت افغانستان پرداخت و کشورهای شرکت‌کننده به انتقاد از طالبان ادامه دادند.

خانم مصدق کشورهای اسلامی را متهم کرد که تا هنوز «هیچ اعتراضی» به سیاست‌های طالبان در افغانستان نکرده‌اند.

او با اشاره کنایه‌آمیز به رهبر طالبان گفت: « از کشورهای اسلامی می‌پرسم که یک مرد نامرئی در قندهار نشسته و خود را امیرالمومنین یا رهبر تمام ملت‌های مسلمان می‌خواند. آیا واقعا اعتقادات او برای شما قابل اجرا است؟»

مصدق مشخصاً از اعلام قانون امر به معروف و نهی از منکر یاد کرد که واکنش تند شمار زیادی از کشورهای جهان را در روز اول نشست شورای حقوق بشر درباره افغانستان به همراه داشت.

مصدق گفت: «کاملاً از واکنش کشورهای اسلامی پس از تصویب قانون امر به معروف و نهی از منکر توسط طالبان ناامید و منزجر شده‌ام. هیچ اعتراضی از کشورهای اسلامی نشنیده‌ام.»

خانم مصدق گفت که «هیچ خشونت، تبعیض یا آپارتایدی نباید به نام فرهنگ یا دین توجیه شود.»

این فعال حقوق بشر افغان به کشورهای اسلامی هشدار داد افراط گرایی در افغانستان دامن آنها را نیز خواهد گرفت.

تا هنوز هیچ کشور اسلامی طالبان را به رسمیت نشناخته است. برخی از این کشورها، مانند امارات متحده عربی، از طالبان خواسته است که سیاست‌های خود را در برابر زنان تغییر دهد.

نماینده اندونزیا روز دوشنبه، ۱۹ سنبله در نشست شورای حقوق بشر گفت که طالبان هیچ توجیه مذهبی برای جلوگیری از آموزش زنان ندارد. او ابراز امیدواری کرد که علمای مذهبی اندونزیا نظر طالبان را در مورد کار و آموزش زنان تغییر دهد.

نماینده امریکا برای زنان افغان در شورای حقوق بشر گفت که روابط کشورها با طالبان مشروط به تغییرات اساسی در رفتار این گروه باشد. رینا امیری از کشورهای جهان خواست از عادی‌سازی نامشروط روابط با طالبان پرهیز کنند.

خانم مصدق نیز با توصیف وضعیت دشوار زنان افغان، از کشورها خواست که به سوی عادی سازی روابط با طالبان گام بر ندارند. او گفت که طالبان عملاً زنان را در خانه‌های شان زندانی کرده‌است.

این فعال حقوق بشر تاکید کرد: «این همان گروهی است که زمانی به عنوان گروه تروریستی شناخته می‌شد. قدم بعدی شما چیست؟ آیا قدم بعدی ایتلاف با داعش یا القاعده است؟»