رئیس کمیته سیاسی جبهه آزادی: خلیلزاد در مذاکرات دوحه قدرت امریکایی و آجندای قومی داشت

داوود ناجی، رئیس کمیته سیاسی جبهه آزادی می‌گوید زلمی خلیلزاد در مذاکرات دوحه «قدرت و صلاحیت امریکایی، اما ذهنیت و آجندای محلی-قومی داشت.» آقای ناجی نوشت که خلیلزاد طالبان را قباحت‌‌زدایی کرد و آن را از یک «گروه تروریستی» به یک گروه سیاسی تبدیل کرد.

داوود ناجی سه‌شنبه ۲۰ سنبله در صفحه اکس خود نوشت خلیلزاد تنها به دونالد ترامپ که از افغانستان و منطقه شناخت چندانی نداشت، پاسخگو بود. ناجی اضافه کرده است که دونالد ترامپ از بیرون ساختار سیاسی امریکا به ریاست جمهوری رسیده بود و از مسایل افغانستان و منطقه شناخت کافی نداشت.

رئیس کمیته سیاسی جبهه آزادی می‌گوید که خلیلزاد با دو مرحله‌ای ساختن مذاکرات دوحه، از طالبان قباحت‌زدایی کرد و با «این توجیه که نگرانی منطقه باید رفع شود، طالبان را با منطقه نیز سر میز نشاند، مسکو برد، تهران و بیجینگ فرستاد و در سمرقند و بخارا چکر داد.»

به گفته ناجی، خلیلزاد با این استدال که گویا طالبان تغییر کرده‌اند، امریکا را وادار کرد برای آزادی پنج هزار زندانی این گروه بر حکومت افغانستان فشار وارد کند.

داوود ناجی خاطرنشان می‌کند که فرستاده امریکا برای صلح افغانستان هر برای که به کابل سفر کرد با چهر‌های سیاسی به‌طور جداگانه دیدار کرد و به هر یک از آن‌ها وعده ریاست دولت موقت را داد.

رئیس کمیته سیاسی جبهه آزادی نوشت: «خلیلزاد به عنوان نماینده امریکا این تصور را بوجود آورده بود که حکومت می‌رود، نظام جمهوریت باقی می‌ماند و جنگ تمام می‌شود، چیزی که افکار عمومی نیز می‌خواست».

داوود ناجی گفته است مطرح شدن افغانستان در فضای سیاسی و رسانه‌ای امریکا در آستانه انتخابات این کشور یک امر گذرا، موقتی و بازی انتخاباتی است. او تاکید کرد که «نجات افغانستان از شر طالبان» وظیفه امریکا و هیچ کشور دیگر نیست، بلکه سیاسیون، جامعه مدنی و مردم است که باید علیه طالبان مبارزه کنند.

پیش از این، مایکل مکال، رئیس کمیته روابط خارجی کانگرس امریکا گفت که وزارت خارجه این کشور مسئول تهیه برنامه تخلیه بود، اما حتی زمانی که طالبان کابل را تصرف کردند، این وزارت برای این کار آماده نبود. مایکل مکال گفت نحوه خروج امریکا از افغانستان «برنامه‌ریزی برای شکست» بود.