گاردین: امریکا و بریتانیا در ستم طالبان علیه زنان افغانستان هم‌دست‌اند

روزنامه گاردین در سرمقاله‌ای امریکا و بریتانیا را به هم‌دستی با طالبان در ستم و سرکوب زنان افغانستان متهم کرد. این روزنامه نوشت خروج ناگهانی امریکا و بریتانیا از افغانستان موجب فروپاشی دولتی شد که در حاکمیت آن وضعیت زنان و دختران رو به بهبود بود.

گاردین روز یکشنبه، ۱۸ سنبله، در این سرمقاله افزود که نتیجه‌گیری‌های ریچارد بنت، گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان، نشان می‌دهد که در حال حاضر، زندگی برای زنان افغان چقدر غیرقابل تحمل است.

ریچارد بنت گفته است که ستم جنسیتی نهادینه‌شده طالبان علیه زنان به حدی گسترده است و فضای را تنگ کرده که اکنون تقریبا هر اقدام زنان را می‌توان به عنوان حرکتی برای مقاومت تعبیر کرد.

گاردین نوشت که خروج امریکا و بریتانیا از افغانستان، منجر به سقوط دولت سابق افغانستان شد که در زمان حاکمیت آن، وضعیت زنان و دختران در حال بهبود بود.

در این مطلب آمده که خروج این کشورها از افغانستان، راه را برای تصرف قابل پیش‌بینی این کشور به دست طالبان هموار کرد. گاردین نوشت که طالبان در مدت سه سال حتی ابتدایی‌ترین حقوق زنان و دختران را نیز از آن‌ها سلب کرده است.

این روزنامه اشاره کرد که در حال حاضر در افغانستان، خروج زنان از خانه برای ورزش یا پیاده‌روی، صبحت با مردان و دیده شدن چهره‌ و حتی شنیده شدن آنها ممنوع است.

گاردین نوشت که هیچ کشور دیگری وجود ندارد که در آن زنان و دختران به‌خاطر جنسیت خود تا این حد سرکوب شوند.

این روزنامه افزود که قانون تازه توشیح‌شده موسوم به «امر به معروف و نهی از منکر» طالبان، فاقد ثبات و شفافیت است و سرپیچی از آن می‌تواند مجازات‌ شدید از جمله ضرب و شتم، شلاق در ملاء عام، ناپدید شدن اجباری و کشتار به دنبال داشته باشد.

در این مطلب آمده که به رغم وضعیت غیرقابل تحمل برای زنان و دختران افغانستان، آن‌ها به گونه فعالانه و شجاعانه در برابر اقدامات طالبان مقاومت نشان داده‌اند. گاردین به اعتراضات زنان علیه سیاست‌های طالبان در خیابان‌ها، تلاش آن‌ها برای نمایندگی در سازمان ملل، ایجاد مراکز آموزشی و انتشار حرکت‌های مقاومتگرانه در فضای مجازی اشاره کرده است.

گاردین نوشت که دموکرسی‌های لیبرال با ناکامی در زمینه اقدام علیه اعمال طالبان، زنان افغانستان را ناامید کرده‌اند.

در این مطلب از سازمان ملل به‌خاطر تن دادن به خواسته‌های طالبان مبنی‌بر حذف زنان از نشست دوحه در ماه جون انتقاد شده است.

گارین نوشت که با افغانستان تحت کنترول طالبان، به عنوان حاکمیت طردشده از صحنه بین‌المللی برخورد نمی‌شود. در مطلب آمده که با وجود این‌که افغانستان در حال حاضر تیم ملی کریکت زنان ندارد و این شرط را برآورده نکرده، همچنان عضویت شورای بین‌الملی کریکت را دارد.

در مطلب از حکومت قبلی محافظه‌کار بریتانیا نیز انتقاد شده که در حالی که وعده داده بود ۲۰ هزار نفر از همکاران افغان لندن و فعالان حقوق بشر را تخلیه کند، اما تنها دو هزار نفر را به بریتانیا منتقل کرد. گاردین نوشت: «زنان افغان حق دارند احساس کنند که غرب آن‌ها را رها کرده و عملاً از ظلم وحشیانه علیه آن‌ها چشم‌پوشی می‌کند.»

گاردین از کارزار فعالان و توصیه ریچاد بنت مبنی‌بر جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت حمایت کرد. در مطلب آمده که جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی، نه تنها چاچوب قانونی ظلم و ستم علیه زنان و دختران به خاطر جنسیت آنها را تقویت می‌کند، بلکه مکلفیت بیشتری بر دوش کشورها می‌گذارد که از این اقدامات جلوگیری و گروه‌هایی مثل طالبان را تنبیه کنند.

گاردین نوشت که کشورها باید برای به درخواست‌ها مبنی‌بر جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی پاسخ دهند. در مطلب از بریتانیا نیز خواسته شده که هرکاری در حد نفوذ خود انجام دهد تا اطمینان حاصل کند که این اتفاق رخ می‌دهد.