اندونزیا می‌گوید طالبان برای منع آموزش دختران دلیل موجه مذهبی ندارد

اندونزیا روز دوشنبه در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت که طالبان دلیل موجه اسلامی برای منع آموزش زنان و دختران و دیگر مقررات عقبگرای خود ندارد. این کشور همچنان از وخیم شدن وضعیت حقوق بشر، به ویژه سلب حقوق زنان در افغانستان انتقاد کرد.

نماینده اندونزیا گفت که کشورش به حمایت از مردم افغانستان متعهد است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل روز دوشنبه پنجاه‌وهفتمین نشست خود را برگزار کرد. در این نشست وضعیت حقوق بشری افغانستان بررسی شد و اکثر کشورها از آن انتقاد کردند.

نماینده قطر که روابط نزدیک با طالبان دارد، برخلاف کشورهای دیگر به موارد نقض حقوق بشر توسط طالبان به ویژه پس از انتشار قانون جدید امر به معروف اشاره‌ای نکرد. او قسمت بیشتر سخنرانی خود را به نقش سیاسی این کشور در افغانستان از جمله میزبانی از نشست‌های سازمان ملل در دوحه اختصاص داد.

نماینده اندونزیا بدون اشاره به قانون امر به معروف از وضعیت حقوق بشر در افغانستان انتقاد کرد.

او گفت: «اندونزیا نگران وضعیت وخیم شدن حقوق بشری، به ویژه سلب حقوق کار و آموزش زنان در افغانستان است.این وضعیت افغانستان را از آینده‌اش محروم می‌کند.»

او از طالبان خواست که به تعهدات حقوق بشری افغانستان احترام بگذارد

نماینده اندونزیا در بخشی دیگر از سخنرانی خود تصمیم طالبان درباره منع آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را زیر سوال برد و گفت که این تصمیم توجیه مذهبی ندارد.

او گفت: «اندونیزیا تاکید می‌کند که توجیه مذهبی‌ای برای ممنوعیت آموزش[زنان] و دیگر مقررات حقوقی عقبگرا وجود ندارد. امیدواریم که همکاری علمای مذهبی اندونزیا و افغانستان به فهم و عملی شدن برداشت بهتر از دین اسلام منجر شود.»

طالبان انتقاد کشورهای غربی از منع آموزش و محدودشدن شدید حقوق بشری زنان افغان را توهین به دین اسلام توصیف کرده است.

افغانستان تنها کشوری در جهان اسلام است که زنان و دختران حق کار و آموزش را از دست داده‌اند.

طالبان با تاکید بر اسلامی بودن مقررات خود، درخواست کشورهای اسلامی، و همچنان سازمان همکاری اسلامی برای تغییر سیاست‌های خود در قبال زنان را رد کرده است.