آلمان و بریتانیا در شورای حقوق بشر: قانون امر به معروف عقبگرد غمناک و وحشتناک بشری است
نمایندگان بریتانیا و آلمان روز دوشنبه در نشست شورای حقوق بشر، قانون امر به معروف طالبان را محکوم کردند و آن را عقبگرد غمانگیز و تکان دهنده حقوق بشری در افغانستان خواندند. آنها خواستار لغو ممنوعیت سفر ریچارد بنت، گزارشگر ویژه به افغانستان شدند.
بریتانیا گفت که سفر بنت برای روشنی انداختن بر وضعیت حقوق بشری در افغانستان از اهمیت زیاد برخوردار است. او گفت که اقدام طالبان برای جلوگیری از سفر گزارشگر ویژه ناامیدکننده است.
پنجاهوهفتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل روز دوشنبه در ژنو برگزار شد. در این نشست گزارش ریچارد بنت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه شد.
نمایندگان کشورها بار دیگر سیاستهای طالبان در قبال زنان، به ویژه قانون امر به معروف طالبان را محکوم کردند.
نماینده بریتانیا گفت: «قانون جدید امر به معروف طالبان تکان دهنده و ترسناک است. همان طور که دیوید لمی، وزیر خارجه ما گفت، این قانون یک عقب نشینی تراژیک دیگر حقوق بشری برای افغانستان است.»
او افزود که ممنوعیت صدای زنان در اماکن عمومی و تعامل نکردن شان با مردان بیگانه، تاثیر منفی غیرقابل تصور بر رفاه و زندگی زنان افغان دارد.
سیاستهایی برای آزار مردم
نماینده آلمان سیاستهای طالبان در مورد حقوق و آزادیهای مردم به ویژه زنان و دختران را محکوم کرد. او گفت: «این موارد نقض حقوق بشر میتواند جنایت علیه بشریت باشد.»
او علاوه کرد که قانون امر به معروف، «زنان را از آزادیها و حقوق اساسی انسانی محروم میکند. این قانون نشان میدهد که مقامهای حاکم تعهدات بینالمللی افغانستان را زیر پا میگذارند.»
آلمان سیاستهای طالبان را به عنوان آزار و اذیت مردم و بیتوجهی به سرنوشت آنان توصیف کرد.
در سه سال گذشته، نمایندگان کشورها از کارنامه حقوق بشری طالبان در نشستهای شورای حقوق بشر انتقاد کردهاند. نشست امروز نیز نشان داد که کشورها تغییری در وضعیت حقوق بشری افغانستان نمیبینند.