انتقاد ریچارد بنت از قانون امر به معروف: آیا همه زنان افغان زبان اشاره بیاموزند؟
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان در یک گفتوگوی اختصاصی با رادیو افغانستان اینترنشنال از قانون امر به معروف طالبان به شدت انتقاد کرد. ریچارد بنت با انتقاد از عورتانگاری صدای زنان، پرسید آیا زنان افغان باید زبان اشاره بیاموزند؟
وزارت عدلیه طالبان ماه اسد اعلام کرد که ملا هبتالله آخندزاده، رهبر این گروه «قانون امر به معروف و نهی از منکر» را توشیح کرده است.
این قانون محدودیتهای گستردهای علیه زنان و دختران وضع کرده و حتی صدای آنها را «عورت» دانسته است.
ریچارد بنت میگوید وقتی زنان در جمع نمیتوانند صحبت کنند، به این فکر میکنم که حالا همه باید زبان اشاره بیاموزند.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان در مصاحبه با رادیو اینترنشنال گفت که قانون امر به معروف نشاندهنده عقبگرد بیشتر در زمینه حقوق بشر در افغانستان است.
ریچارد بنت گفت این قانون تسلط ظالمانه طالبان بر زندگی افغانها را عمیقتر میکند.
ریچارد بنت گفت: طالبان ادعا میکند که شریعت را اجرا میکند، اما قانون امر به معروف طالبان حتی مورد انتقاد علمای مسلمان نیز قرار گرفته است.
آقای بنت با اشاره به نگرانیهای گسترده از این قانون افزود که بهزودی همراه با سایر همکارانش بیانیهای در این خصوص صادر خواهد کرد.
او تاکید کرد که طالبان در حال تشدید مواضع عقیدتی خود هستند و با قانون امر به معروف، نقض حقوق بشر بینالمللی را افزایش میدهند.
ریچارد بنت با اشاره به ممنوعیت سفرش به افغانستان توسط طالبان، از گزارشهایش درباره وضعیت حقوق بشر در افغانستان دفاع کرد و افزود: «این گزارشها مانند دارو هستند.»
طالبان اخیراً از گزارشهای ریچارد بنت درباره نقض گسترده حقوق بشر در افغانستان انتقاد کرده و اعلام کرده است که ورود او به افغانستان ممنوع است.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان در مصاحبه با رادیو اینترنشنال گفت که برای بهبود وضعیت حقوق بشر در افغانستان به کار خود ادامه خواهد داد.
تلاش برای بازگشایی مکاتب دخترانه
ریچارد بنت در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: «ما به شدت از بازگشایی مکاتب و دانشگاهها برای زنان و دختران حمایت کردهایم، اما موفق نبودهایم.»
او با بیان اینکه افغانستان تنها کشوری در جهان است که مکاتب دخترانه در آن تعطیل شدهاند، هشدار داد که این تصمیم طالبان عواقب منفی دارد.
آقای بنت توضیح داد: «برای اداره کشور، به پزشک، مهندس، دانشمند و کارمند دولتی و افراد تحصیلکرده، اعم از زن و مرد نیاز است.»
او خطاب به طالبان پرسید: «چگونه کشوری بدون داشتن جمعیت تحصیلکرده میتواند پیشرفت کند؟»
ریچارد بنت گفت قانون امر به معروف طالبان و محدودیتهای این گروه بر زنان، آپارتاید جنسیتی است.
درخواست از کشورهای اسلامی برای اعتراض در برابر طالبان
ریچارد بنت تاکید کرد که کشورهای منطقه، بهویژه کشورهای مسلمان و عضو سازمان همکاری اسلامی، باید موضع خود را درباره محدودیتهای طالبان بیان کنند.
او گفت: «هر کشوری در راستای منافع خود عمل میکند، اما باید از اقداماتی که میتواند منجر به ناامنی در خارج از مرزهای افغانستان شود، اجتناب کند.»
ریچارد بنت همچنین اظهار داشت که راهحل مساله افغانستان در نهایت از طریق گفتوگوهای بینالافغانی امکانپذیر خواهد بود و ابراز امیدواری کرد که این روند بهزودی آغاز شود.