دیدبان حقوق‌بشر‌: آلمان با اخراج پناهجویان چشمش را بر بحران در افغانستان می‌بندد

دیدبان حقوق‌‌بشر در انتقاد از اخراج شماری از پناهجویان افغان از آلمان گفت که این کشور چشم خود را بر روی بحران و وضعیت فاجعه‌بار حقوق‌بشری افغانستان می‌بندد. دیدبان حقوق‌‌بشر به حکومت آلمان گفت که «هیچ‌کس در آنجا [افغانستان] مصون نیست.»

بر اساس گزارش‌های رسانه‌های آلمانی، این کشور روز جمعه، نهم سنبله، اخراج پناهجویان «مجرم» افغان را آغاز کرد.

به نقل از نشریه اشپیگل، یک پرواز حامل ۲۸ پناهجوی افغان از میدان هوایی لایپزیگ به مقصد کابل صورت گرفت.

دیدبان حقوق‌‌بشر با استناد به مستندات سازمان ملل و برخی سازمان‌های دیگر، وضعیت حقوق‌بشری را در افغانستان «فاجعه‌بار» توصیف کرد.

این سازمان گفت پناهجویان افغان به کشوری باز می‌گردند که حاکمان آن (طالبان) مردم را در محضر عام شلاق می‌زنند و زنان را از عرصه عمومی حذف کرده‌اند.

دیدبان حقوق بشر گفت: «وضعیت به حدی وخیم است که سازمان ملل گفته است که هیچ‌کس نباید به افغانستان بازگردانده شود.»

دیدبان حقوق‌‌بشر با اشاره به اظهارات اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، مبنی بر اعمال سیاست‌های مهاجرتی سخت‌تر، گفت باید تاکنون برای حکومت آلمان مشخص شده باشد که «کنار گذاشتن ارزش‌های بنیادین در بدل دستاوردهای سیاسی کوتاه مدت بالقوه یک استراتژی برنده یا قابل دفاع نیست.»

این سازمان به کشتارهای فراقانونی، ناپدید شدن اجباری و شکنجه در افغانستان اشاره کرد و گفت: «هیچ‌کس آنجا مصون نیست.»

این نهاد تاکید کرده که «هیچ‌کس صرف‌نظر از جنایاتی که مرتکب شده است، نباید به مکانی اخراج شود که در معرض خطر نقض جدی حقوق‌‌بشر قرار دارد.»

حملات اخیر پناهجویان افغان و سوری اسلامگرا که منجر به کشتن مردم عادی شده است، فشار بر حکومت آلمان برای اخراج مهاجران غیرقانونی و جلوگیری از ورود آنان را افزایش داده است.

حکومت آلمان گفته است که فارغ از حاکمیت طالبان در افغانستان، مهاجران دارای سابقه جرمی را از این کشور اخراج می‌کند.