آلمان در برابر اقدام طالبان برای کنترول خدمات قنسولی برای مهاجران افغان 'کوتاه آمده است'

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۱۵

یک رسانه آلمانی بر اساس یک سند رسمی فاش کرد که وزارت خارجه آلمان اقدام طالبان برای بی‌اعتبار کردن خدمات سفارت و قنسولگری افغانستان در برلین و بن را پذیرفته‌است.

دویچه‌وله نوشت که برلین در این مورد با وزارت خارجه طالبان در کابل مکاتبه کرده‌است.

وزارت خارجه طالبان در ۹ اسد اعلام کرد که خدمات قنسولی ۱۴ نمایندگی افغانستان که با این وزارت همکاری ندارند، فاقد اعتبار است. در فهرست این نمایندگی‌ها، سفارت افغانستان در برلین و قنسولگری افغانستان در بن نیز وجود دارد.

دویچه وله نوشت که وزارت خارجه آلمان طی یک «اطلاعیه رسمی خطاب به سرپرست وزارت خارجه در کابل»، محدود شدن خدمات به قنسولگری افغانستان در مونیخ را که با طالبان همکاری دارد، پذیرفته است.

دویچه‌وله می‌گوید که به یک نسخه این اطلاعیه دست یافته است. در سربرگ این سند «سفارت جمهوری آلمان در کابل» درج است و مهر رسمی این سفارت را دارد.

این رسانه می‌گوید که آلمان در این مکاتبه این درخواست طالبان را رد کرده است که نمایندگی مونیخ به تمام افغان‌های مقیم اروپا خدمات قنسولی ارائه کند و این اقدام را خلاف کنوانسیون ۱۹۶۱ ویانا در مورد روابط دیپلوماتیک دانسته است.

به نقل از دویچه‌وله، حکومت آلمان «بحث‌های فنی» با حکومت طالبان داشته است.

آلمان حکومت طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد، اما به نظر می‌رسد که زیر فشار عمومی برای اخراج افغان‌های دارای سوابق جرمی به افغانستان، به تماس یا تعامل قنسولی با طالبان تمایل پیدا کرده است.

افغانستان اینترنشنال در ۹ سنبله برای اولین بار فاش کرد که حکومت آلمان فشارها را برای بستن یا تحویل دادن دو نمایندگی افغانستان به طالبان را افزایش داده است.به گفته منابع آگاه، آلمان به سفارت افغانستان در برلین و قنسولگری این کشور در بن یک ضرب‌الاجل کوتاه داده تا با طالبان تعامل کنند.

منابع می‌گویند هدف از این فشارها، فراهم کردن زمینه اخراج مهاجران افغان است که درخواست پناهندگی‌شان در آلمان رد شده است.

آلمان در ۹ سنبله ۲۸ مهاجر افغان مجرم را به افغانستان اخراج کرد. رسانه‌های آلمانی گزارش دادند که آلمان با پادرمیانی قطر توانست این مهاجران را به افغانستان بفرستد.

عالمه عالمه، معین سابق وزارت امور مهاجرین افغانستان، به دویچه وله گفت که طالبان احتمالاً در ازای پذیرش افغان‌های اخراج شده، خواستار کنترول سفارت افغانستان در آلمان شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها