در پی کشتهشدن شش گروگان حماس، حدود ۵۰۰ هزار نفر در اسرائیل تظاهرات کردند
در پی کشته شدن شش تن از گروگانهای در بند حماس، معترضان به سیاستهای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل روز یکشنبه، ۱۱ سنبله به خیابانها برآمدند. براساس تخمینها حدود ۵۰۰ هزار نفر در بیتالمقدس، تلآویو و شهرهای دیگر اسرائیل تظاهرات کردند.
معترضان از نتانیاهو میخواهند برای بازگردان ۱۰۱ گروگان باقی مانده تلاش بیشتری بهخرج دهد. مقامهای اسرائیلی میگویند تقریبا یک سوم این افراد هنوز زندهاند.
وبسایت خبری تایمز اسرائیل گزارش داد تظاهرکنندگان بزرگراه ایالون در تلآویو را مسدود کردند. برخی گزارشها همچنین از درگیری نیروهای پولیس اسرائیل با معترضان در این شهر حکایت دارد.
کانال ۱۲ اسرائیل خبر داد اعتراضات در این کشور به شهرهای حیفا، اورشلیم و بئرشبع نیز کشیده شده است.
اسرائیل روز ۱۱ سنبله تایید کرد سربازان این کشور جسد شش گروگان را در تونلی زیر شهر رفح در جنوب نوار غزه یافتند.
مقامهای بهداشتی اسرائیل اعلام کردند این شش تن ۴۸ تا ۷۲ ساعت پیش از کالبدشکافی (بین روزهای پنجشنبه تا صبح جمعه) با اصابت گلوله از فاصله نزدیک جان خود از دست دادند.
در تحولی دیگر، مهمترین اتحادیه کارگری اسرائیل خواستار برگزاری اعتصاب سراسری در روز دوشنبه ۱۲ سنبله شد.
هدف از این اقدام، همراهی با خانوادههای گروگانهای در بند حماس و تحت فشار قرار دادن دولت نتانیاهو برای پذیرش توافق آتشبس عنوان شده است.
آرنون-بار دیوید، رییس این اتحادیه گفت: «نمیتوان در برابر فریادهای فرزندان مان که در تونلهای غزه کشته میشوند، مقاومت کرد. این غیرقابل قبول است.»
بزالل اسموتریچ، وزیر راستگرای کابینه ائتلافی اسرائیل، با انتقاد از فراخوان اعتصاب سراسری، آن را اقدامی «سیاسی» خواند و از دادستان کل این کشور خواست مانع از آن شود.
اعضای حماس ۱۵ میزان سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۴۰ هزار کشته و ۹۳ هزار مجروح بر جای گذاشته است.
هرچند مذاکرات برای برقراری آتشبس در غزه و آزادی گروگانهای حماس همچنان ادامه دارد، دو طرف هنوز نتوانستهاند بر سر برخی موارد به توافق دست یابند.
یکی از موارد اصلی اختلاف میان حماس و اسرائیل در این مذاکرات، تاکید نتانیاهو بر لزوم کنترول «کریدور فیلادلفیا» به دست نیروهای اسرائیلی است. قاهره نیز با این تصمیم اسرائیل مخالفت کرده است.
کریدور فیلادلفیا که با نام محور صلاحالدین نیز شناخته میشود، مسیری ۱۴ کیلومتری است که باریکه غزه را به مصر متصل میکند.
شبکه العربیه روز ۱۱ سنبله از مشاجره نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل در جلسه کابینه این کشور خبر داد.
به گزارش العربیه، گالانت در این جلسه حفظ جان گروگانها را مهمترین هدف جنگ با حماس برشمرد و گفت: «ما نمیتوانیم به قیمت جان گروگانها در محور فیلادلفیا باقی بمانیم.»
او هشدار داد: «اگر ما گروگانها را زنده میخواهیم، دیگر زمان وجود ندارد.»
نتانیاهو هم در پاسخ به گالانت، از دست دادن کنترول کریدور فیلادلفیا را «پاداشی به تروریسم» توصیف کرد و افزود در گفتوگوهای آتشبس «انعطافپذیری وجود دارد، اما نه در مورد محور فیلادلفیا».
نخستوزیر اسرائیل تاکید کرد: «من میخواهم گروگانها را زنده بازگردانم و روش من، روش درست است.»