یونسکو: طالبان با منع آموزش دختران، آینده یک نسل را با خطر مواجه کرده است
سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل، یونسکو، هشدار داد که طالبان با محروم کردن ۱.۴ میلیون دختر از آموزش، آینده یک نسل را با خطر روبهرو کرده است. طالبان در ۲۴ اسد ۱۴۰۰ به قدرت رسید و سال بعد آموزش دختران را در مقاطع متوسطه و بالاتر منع کرد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از اعلامیه روز پنجشنبه (۲۵ اسد) یونسکو گزارش داد که پس از دستیابی طالبان به قدرت، شمار دانشآموزان دختر و پسر در مقطع ابتدایی هم ۱.۱ میلیون نفر کمتر شده است.
یونسکو در اعلامیه خود نوشت: «یونسکو از پیامدهای زیانبار نرخ فزاینده ترک آموزش، که میتواند منجر به افزایش کار کودکان و ازدواج زودهنگام شود، نگران است.»
این نهاد آموزشی سازمان ملل هشدار داد: «تنها در سه سال، مقامهای بر سر کار (طالبان) تقریباً دو دهه پیشرفت پایدار آموزش و پرورش در افغانستان را از بین بردهاند و آینده یک نسل کامل اکنون در خطر است.»
برپایه آمار یونسکو، اکنون ۲.۵ میلیون دختر از آموزش محروم هستند که ۸۰ درصد دختران سن مکتب را در افغانستان تشکیل میدهند.
سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل افزود که رهبران طالبان از سال ۱۴۰۰، دستکم یک میلیون و ۴۰۰ هزار دختر را «عمداً» از دسترسی به آموزش متوسطه محروم کردهاند.
اخیرا از برخی از ولایتهای افغانستان گزارش شد که مقامهای طالبان دستور دادهاند که به دختران بالاتر از ۱۰ساله اجازه داده نشود که به مکتب بروند.
افغانستان در جهان تنها کشوری است که در آن دختران و زنان اجازه ندارند به مکتبهای متوسطه و دانشگاه بروند.
اداره طالبان را هیچ کشوری به عنوان حکومت رسمی افغانستان به رسمیت نشناخته است.
اگرچه برخی مقامهای سازمان ملل محدودیتهایی را که طالبان بر زنان وضع کرده است، «آپارتاید جنسیتی» خواندهاند، ولی این سازمان هنوز از پذیرش درخواستها برای به رسمیت شناختن سیاستهای زنستیزانه طالبان به عنوان «آپارتاید جنسیتی» خودداری کرده است.