فرمانده پیشین آیساف می‌گوید خروج از افغانستان و مذاکره با طالبان، هر دو اشتباه بود

دیوید پترائوس، فرمانده پیشین نیروهای بین‌المللی در افغانستان مذاکرات صلح امریکا و طالبان را بدترین توافق تاریخ معاصر امریکا خواند. پترائوس در گفت‌و‌گو با افغانستان اینترنشنال، خروج از افغانستان را نیز اشتباه خواند و گفت که امریکا باید به‌طور طولانی مدت در افغانستان می‌ماند.

این جنرال چهار ستاره امریکایی در مصاحبه با مرضیه حسینی، خبرنگار افغانستان اینترنشنال گفت که امریکا در جنگ افغانستان مرتکب اشتباهات بسیاری شد.

او گفت که نباید تجهیزات پیشرفته امریکایی در اختیار اردوی افغانستان قرار داده می‌شد. به گفته او، قرار دادن تجهیزاتی که به‌دلیل پیشرفته بودن برای نیروهای افغان قابل استفاده نبود، یکی از دلایل ضعف ارتش افغانستان بود.

جنرال پترائوس خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را اشتباه دیگر امریکا خواند. او گفت که امریکا باید به طور طولانی مدت در افغانستان می‌ماند و یک پایگاه نظامی دایمی مشابه کوریای جنوبی در افغانستان ایجاد می‌کرد.

به گفته او تحولات سه سال گذشته در افغانستان به خوبی موید اشتباهات فاحش امریکا برای خروج از این کشور است.

پترائوس که مدتی رئیس سازمان سی‌آی‌ای بود، گفت که تعداد نیروهای ناتو در افغانستان، سه برابر سربازان امریکا بود. او گفت اگر امریکا در افغانستان می‌ماند همه ان کشور‌ها نیز در افغانستان می‌ماندند.

با این حال، او افزود که «حالا شرایط در افغانستان غیر قابل بازگشت است.»

رئیس سابق سیا در این مصاحبه گفت که افزایش گروه های تروریستی در افغانستان برای کشورهای منطقه و امریکا بسیار نگران کننده است؛ و احتمال حملات داعش به منافع امریکا با گذشت زمان افزایش می‌یابد.

او به خبرنگار افغانستان اینترنشنال گفت: «مهم‌ترین دلیلی که ما به افغانستان رفتیم و ماندیم این بود که اطمینان حاصل کنیم پناهگاهی برای افراط‌گرایان دوباره ایجاد شود و حالا می‌بینیم که افغانستان پناهگاه امن گروه‌های تروریستی شده است. این حاصل بی‌تفاوتی واشنگتن نسبت به افغانستان است.»

جنرال پترائوس همچنین گفت که در زمان ماموریتش، از رهبران پاکستان برای پناه دادن به طالبان انتقاد کرد اما مقام‌‌های پاکستانی در این مورد اظهار بی‌اطلاعی می‌کردند.

پترائوس گفت: «پاکستان با پناه دادن به رهبران طالبان، به این گروه امکان داد که به نیروهای ما حمله کند. من به آنها[مقام های پاکستانی] گفتم نه با آنها[طالبان] مقابله می‌کنید، نه به ما هم اجازه مبارزه می‌دهید.»

به گفته رئیس سابق سیا پاکستان از طالبان حمایت کرد اما حالا با گسترش دامنه فعالیت تحریک طالبان پاکستانی، متوجه اشتباه خود برای اعتماد به طالبان شده‌است.