تلاش ارتش‌های اروپای شرقی به منظور استخدام جوانان برای جنگ نه‌چندان دور

به گزارش رسانه‌ها، ارتش‌های اروپای شرقی در برابر تهدیدات روسیه با بحران کمبود نیرو مواجه‌ شده‌اند. جمهوری چک با برگزاری دوره‌های آموزشی تابستانی برای دانش‌آموزان و دیگر کشورهای اروپای شرقی کارزارهایی را برای جبران کمبود نیروی دفاعی برگزار کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ارتش‌های کشورهای اروپای شرقی عضو سازمان نظامی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، از جمله جمهوری چک، رومانیا، پولند و هنگری سال‌هاست در دست‌یابی به اهداف افزایش نیروی نظامی خود با مشکل مواجه‌اند.

این مساله باعث کمبود سرباز در واحدهای ارتش‌های منطقه و عدم آمادگی رزمی نیروها شده است. با این حال برخی از کشورهای اروپای شرقی با کارزارهای تبلیغاتی و افزایش بودجه دفاعی، در تلاش‌اند برای جبران کمبود نیرو، نسل جدیدی از سربازان را به کار گیرند.

برنامه‌های آموزشی و کارزار‌های تبلیغاتی

در جمهوری چک، برنامه‌های آموزشی تابستانی برای دانش‌آموزان مکاتب به منظور آشنا کردن آن‌ها با زندگی نظامی و ترغیب‌شان به پیوستن به ارتش، اجرا می‌شود.

بر اساس گزارش روز جمعه ۱۹ اسد رسانه رویترز، این برنامه چهار هفته‌ای در یک منطقه نظامی بسته در غرب پراگ برگزار می‌شود و شامل آموزش‌های عملی مانند تیراندازی و تاکتیک‌های نظامی است. حدود ۸۰ دانش‌آموز دوره لیسه در این برنامه شرکت کرده‌اند.

در کشورهای دیگر مانند پولند و هنگری نیز کارزارهای تبلیغاتی گسترده‌ای با استفاده از بیلبوردها، تبلیغات رسانه‌ای و حتی ساخت سریال‌های تلویزیونی به منظور جذب نیروهای جدید در حال انجام است.

در مجارستان تا پایان سال ۲۰۲۴، یک سریال تلویزیونی با موضوع ارتش به عنوان بخشی از یک کمپین رسانه‌ای برای جذب نیروهای جدید پخش خواهد شد.

رقابت شدید در بازار کار و پایین بودن نرخ بیکاری در این کشورها از دیگر چالش‌های بزرگ آن‌ها در جذب نیرو است. جوانان ترجیح می‌دهند به جای پیوستن به ارتش، در بخش خصوصی با درآمد بالاتر مشغول به کار شوند.

در مقابل، ارتش‌ها تلاش می‌کنند با ارائه پیشنهادهای مالی جذاب‌تر و ساده‌تر کردن معیارهای پزشکی و سلامتی، جوانان را به خدمت نظامی تشویق کنند.

تهدیدهای امنیتی و افزایش بودجه دفاعی

پس از آغاز جنگ اوکراین با تهاجم روسیه به این کشور، تهدیدات امنیتی در منطقه افزایش یافته است.

پولند به عنوان بزرگ‌ترین کشور اروپای شرقی، در تلاش است تا بودجه دفاعی خود را به حدود پنج درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهد.

این کشور برای آموزش نظامی شهروندان جوان، کارزاری را با نام «تعطیلات با ارتش» راه‌اندازی کرده و برنامه‌های گسترده‌ای برای افزایش تعداد سربازان خود به ۳۰۰ هزار نفر در نظر دارد.

یکی دیگر از مشکلات ارتش‌های اروپای شرقی، ترک خدمت سربازان حرفه‌ای پس از چند سال خدمت است.

آمارها نشان می‌دهند در سال ۲۰۲۳، بیش از ۹ هزار سرباز حرفه‌ای پولند را ترک کرده‌اند.

ارتش‌ها برای مقابله با این مشکل در حال تدوین پیشنهادهای مالی جدید و جذاب‌تر برای حفظ نیروهای فعلی خود هستند.

در رومانیا ۴۳ درصد از پست‌های افسران و ۲۳ درصد از پست‌های سربازان و دیگر درجات حرفه‌ای خالی مانده‌اند که حاکی از بحران کمبود نیرو در این کشور است.

رومانیا با کمبود نیروهای آموزش‌دیده برای استفاده از تجهیزات نظامی جدید خود مانند جت‌های جنگنده اف-۱۶ مواجه است.

کشورهای اروپای شرقی امیدوارند با جذب نسل جدیدی از سربازان جوان، بتوانند بحران کمبود نیرو را پشت سر گذاشته و آمادگی دفاعی خود را افزایش دهند.