نخست‌وزیر پیشین بنگلادش در شب فرارش به هند، 'حمایت ارتش را از دست داده بود'

رویترز در گزارشی اختصاصی افشا کرد که در شب فرار شیخ حسینه، نخست‌وزیر بنگلادش، فرمانده ارتش به او خبر داد که نمی‌تواند دستور منع رفت‌وآمد را اجرا کند. به گزارش رویترز، اعلام این خبر به معنای آن بود که شیخ حسینه دیگر از حمایت ارتش برخوردار نیست.

این خبرگزاری از قول دو افسر ارتش گزارش داد که در شبی که خانم حسینه فرار کرد، جنرال واقرالزمان با جنرال‌های تحت فرمانش جلسه کرد و تصمیم گرفت که نیروهای ارتش به روی غیرنظامیان شلیک نکنند و دستور منع رفت‌وآمد را به اجرا نگذارند.

همچنین یک مقام هندی آگاه از موضوع به رویترز گفته است که فرمانده ارتش بنگلادش به دنبال این جلسه با دفتر نخست‌وزیر تماس گرفت تا بگوید که سربازان ارتش نمی‌توانند قیود رفت‌وآمد را اجرایی کنند، چیزی که شیخ حسینه خواستار آن شده بود.

این مقام هندی افزوده است که ابلاغ این پیام به نخست‌وزیر به معنای آن بود که او دیگر حمایت ارتش از دست داده است.

به این ترتیب، دوره پانزده‌ساله حکومت نسبتا آرام شیخ حسینه با پایانی ناگهانی و آشفته‌ای رقم خورد. به دنبال فرار او به هند، در سراسر بنگلادش هرج‌ومرج و در برخی مناطق بی‌نظمی و بی‌قانونی امنیت همگانی را به خطر انداخت.

یک روز پیش از فرار خانم حسینه بیش از ۹۰ نفر در جریان سرکوب اعتراضات کشته و صدها نفر زخمی شده بودند و بنگلادش خونین‌ترین روز در جریان اعتراضات دانشجویان را پشت سر گذاشته بود.

شمار کل تلفات در جریان اعتراضات دانشجویان به حدود ۳۰۰ نفر رسید.

خانم حسینه برای جلوگیری از گسترش ناآرامی‌ها خواستار وضع قیود رفت‌وآمد در سراسر کشور شده بود تا کنترول اوضاع را به دست داشته باشد، اما ظرف چند ساعت وضعیت برعکس شد و خودش مجبور به فرار شد.

دانشجویان معترض خواستار لغو سهمیه‌بندی مشاغل دولتی بودند. حکومت شیخ حسینه به حکم دادگاه پذیرفت که سهمیه ۳۰ درصدی خانواده‌های قربانیان جنگ با پاکستان را به ۵ درصد کاهش دهد، چیزی که قناعت دانشجویان را فراهم نکرد.