سکه‌های منتسب به دوره هخامنشیان در جنوب غربی ترکیه پیدا شدند

گروهی از باستان‌شناسنان سکه‌های طلای منتسب به دوره هخامنشیان را در کوزه‌ای شراب در شهر نوتیون ترکیه کشف کرده است. محققان گفته‌اند این سکه‌های طلا متعلق به قرن پنجم پیش از میلاد است و احتمالا در ساردیس، نزدیک شهر باستانی نوتیون ضرب زده شده‌اند.

باستان‌شناسان می‌گویند براساس اسناد مکتوب، قدمت تاریخی شهر نوتیون به قرن ششم پیش از میلاد بر‌می‌گردد، اما آثار باقی‌مانده از این شهر مربوط به قرن یکم تا سوم پیش از میلاد است.

محققان می‌گویند روی سکه‌های طلایی کشف‌شده طرحی از کمان‌دار زانوزده دیده می‌شود. این طرح از مشخصه‌های دَریک‌های ایرانی است. دَریک‌، یک واحد پولی طلا بود که در دوران امپراتوری هخامنشی در ایران قدیم استفاده می‌شد. نام این سکه از اسم داریوش بزرگ، پادشاه هخامنشی، گرفته شده است.

باستان‌شناسان به این باورند که سکه‌های منتسب به دوره هخامنشی کشف‌شده در غرب ترکیه می‌توانند گستره مطالعات درباره سکه‌های این حوزه تمدنی را افزایش دهد.

باستان‌شناسان همچنان اذعان می‌کنند که براساس گاه‌شمار فعلی سکه‌های ایرانی، دریک‌های کشف شده در کوزه را متعلق به قرن چهارم پیش از میلاد می‌داند. محققان معتقدند که این تنها گنجینه سکه طلای ایرانی در بافت باستان‌شناسی آن است که تا کنون در کشورهای آسیایی کشف شده است.

این تحقیقات باستان‌شناسان در سال ۲۰۲۲ آغاز شده بود و این سکه‌های طلایی قرن پنجم پیش از میلاد در سال ۲۰۲۳ به دست آمده است. اما وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه به تازگی اجازه داده است که خبر کشف این آثار رسانه‌ای شود.