۱۹ میلیون دختر نوجوان در معرض خشونت فزیکی و جنسی اند
سازمان بهداشت جهانی گفت سالانه حدود ۲۴ درصد از دختران نوجوان در جهان، تا قبل ۲۰ سالگی خشونت فزیکی یا سوء رفتار جنسی را از شریک رابطه خود تجربه می کنند. تنها در سال گذشته از هر ۶ دختر، یک نفر در سراسر جهان مورد تعرض جنسی قرار گرفتهاست.
سازمان بهداشت جهانی در تازهترین تحلیل خود که این هفته در نشریه بهداشت کودک و نوجوان لنست گفت که میزان بالای خشونتهای فزیکی و جنسی علیه دختران نوجوان منعکس کننده نابرابریهای اجتماعی عمیق است.
دکتر پاسکال آلوتی، مدیر بخش تحقیقات، سلامت جنسی و باروری سازمان بهداشت جهانی گفت: «خشونت شریک جنسی برای میلیونها زن جوان در سرتاسر جهان به طرز نگرانکنندهای خیلی زود شروع میشود.»
وی افزود که خشونتهای جنسی و فزیکی در مقاطع حساس سنی میتواند آسیبهای جدی و پایدار را به دختران جوان وارد کند و باید به عنوان یک موضوع بهداشت عمومی، برای جلوگیری از آن اقدام جدی شود.
این سازمان که برای فهم شیوع خشونتهای فزیکی و جنسی، روی دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله در ۱۲۴ کشور مطالعه کرده میگوید که خشونت شریک صمیمی زندگی میتواند تاثیرات مخربی بر سلامت، پیشرفت آموزشی، روابط آینده و اهداف درازمدت جوانان داشته باشد.
همچنان از نظر جسمی و روانی، احتمال افسردگی، اختلالات روحی، بارداریهای ناخواسته، عفونتهای مقاربتی و بسیاری مشلات را در دختران افزایش میدهد.
این مطالعه نشان میدهد که خشونت جنسی علیه دختران نوجوان در کشورها و مناطق کمدرآمد که دختران در مقایسه با مردان از حقوق قانونی کمتر و ضعیفتری برخوردارند، رایجتر است.
در این گزارش آمده که ازدواج کودکان قبل از ۱۸ سالگی به طور قابل توجهی خطرات را تشدید می کند، زیرا تفاوت های سنی زن و شوهر باعث عدم تعادل قدرت، وابستگی اقتصادی و انزوای اجتماعی می شود که همه اینها احتمال آزار جنسی را افزایش میدهد.
بر اساس برآوردهای این سازمان، ۴۷ درصد دختران در کشورهای آسیا-اقیانوسیه و ۴۰ درصد در افریقای جنوبی و مرکزی مورد تعرض قرار گرفته اند. کمترین میزان خشونت در اروپای مرکزی و آسیای مرکزی گزارش شده است که رقم آن به ترتیب ۱۰ و ۱۱ درصد است.
دکتر لین ماری، از مسئولان این سازمان و نویسنده این مطالعه گفت: «این مطالعه نشان میدهد که برای پایان دادن به خشونت جنسیتی، کشورها باید سیاستها و برنامههایی داشته باشند که برابری زنان و دختران را افزایش دهد.»
او بر آموزشهای متوسطه برای همه دختران، تضمین حقوق جنسیتی برابر و پایان دادن به ازدواج کودکان تاکید کرد.
سازمان بهداشت جهانی میگوید که در حال حاضر، هیچ کشوری در مسیر حذف خشونت علیه زنان و دختران تا سال ۲۰۳۰ قرار ندارد.