گزارش‌های ضد و نقیض درباره زن جوان بامیانی که پس از بازداشت توسط طالبان جان باخت

منابع از بامیان تایید کردند یک زن جوان به نام طاهره که دو هفته قبل توسط طالبان بازداشت شده بود، جان خود را از دست داده است. برخی از رسانه‌ها گزارش دادند که طاهره، پس از رهایی از زندان «خودکشی» کرده اما منبع معتبری از بامیان گفت گزارش‌ها درباره نحوه مرگ او را نمی‌تواند تایید کند.

به گفته منابع، تحقیقات پزشکی قانونی درباره نحوه مرگ طاهره انجام نشده است و هنوز نمی‌توان تایید کرد که آیا او در جریان بازداشت کشته شده یا بعد از آن.

آن‌ها همچنین گفتند بدون تحقیق نمی‌توان درباره نحوه مرگ یا عاملان قتل او سخن گفت.

به گفته منابع به دلیل امنیتی بودن وضعیت و پیوند این مرگ با بازداشت دو هفته قبل به دست طالبان، به سختی می‌توان گزارش خودکشی طاهره را بدون تحقیقات حرفه‌ای تایید کرد.

با این حال منابع به افغانستان اینترنشنال تایید کردند که یک زن جوان ۱۹ ساله روز شنبه ۲۳ سرطان در مرکز ولسوالی پنجاب ولایت بامیان توسط افراد طالبان بازداشت شد. طالبان تاکنون هیچ توضیحی درباره دلیل بازداشت این دختر جوان نداده است.

یک برگه از اظهارات طاهره در زمان بازداشت در رسانه‌های محلی پخش شده که در آن نوشته شده است طاهره حدود ساعت ۵:۲۶ بعد از ظهر از دوکان خیاطی بازار مرکز پنجاب به طرف خانه خود در حرکت بوده که یک عضو طالبان از «یک رنجر اردوی ملی» به او دستور داده است که وارد رنجر شود.

طاهره در این برگه نوشته بار نخست دستور او را نادیده گرفته اما این عضو طالبان دوباره «جیغ» زده که وارد موتر شود. سپس او از ترس سوار رنجر طالبان شده است.

بر اساس اطلاعات رسیده به افغانستان اینترنشنال، این دختر ساکن قریه تگاب‌برگ ولسوالی پنجاب بامیان بود و در زمان بازداشت خودسرانه به شدت مورد آزار و اذیت افراد طالبان قرار گرفت.

گزارش رسانه‌ها نشان می‌دهد که این دختر چند روز در زندان طالبان بود که پس از تلاش بزرگان و مردم محل رها شده و سپس دست به خودکشی زده است.

مقام‌های طالبان تاکنون رسما در این مورد ابراز نظر نکرده است.

تصاویری که از جسد این دختر در شبکه‌‌های اجتماعی منتشر شده، بازتاب گسترده‌ای یافته است.

طالبان پیش از این هم شمار زیادی از دختران، عمدتا شیعه را در شهرهای مختلف خودسرانه بازداشت کرده بودند.

دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل (یوناما) ماه جدی سال گذشته گفته بود که طالبان دختران را به به دلیل رعایت نکردن «حجاب» مورد نظر این گروه خودسرانه بازداشت می‌کند.

یوناما هشدار داده بود که اقداماتی چون خشونت فیزیکی در برابر دختران و زنان افغان «تحقیرآمیز و خطرناک است».