مجمع مدافعان حقوق بشر از سازمان ملل خواست به داد مهاجران افغان در ایران برسد
مجمع مدافعان حقوق بشر، که یک شبکه هماهنگی فعالان حقوق بشر در داخل و خارج از افغانستان است، از جامعه جهانی و سازمان ملل خواست تا هرچه زودتر برای کاهش و رفع تنشها و «برخوردهای غیرانسانی» با مهاجران و پناهجویان افغان در ایران مداخله کند.
این نهاد که مقر آن در ژنو است در اعلامیهای از فیلیپو گراندی، رئيس آژانس پناهندگان ملل متحد خواست تا هرچه زودتر وضعیت مهاجران افغان را از نزدیک بررسی کرده و سفری به تهران داشته باشد تا با مقامهای آن کشور در این زمینه گفتوگو کند.
در روزهای اخیر گزارشهایی از حملات جمعی به مهاجران افغان در شهرهای مختلف ایران از جمله تهران منتشر شده است. برخی از این گزارشها حاکی از ضرب و جرح مهاجران افغان و آتش زدن خانههای آنها حکایت دارد.
مجمع مدافعان حقوق بشر همچنین از حکومت ایران خواسته است تا بر اساس موازین پذیرفتهشده جهانی با مهاجران افغان برخورد کرده و از آنچه «ترویج نفرتپراکنی علیه مهاجران افغان» خوانده شده، خودداری کند.
همچنین در این اعلامیه از دولتهای عضو کنوانسیون سال ۱۹۵۱ در رابطه با پناهندگان خواسته شده تا برای بهبود وضعیت مهاجران افغانستان در ایران «دیپلوماسی سازندهای در سطح جهانی و منطقهای راهاندازی کند».
این اعلامیه مردم ایران را به بردباری در برابر مهاجران افغان «که در شرایط کنونی مستحق حمایتهای بشردوستانهاند» فراخوانده است.
مجمع مدافعان حقوق بشر هشدار داده که ادامه تنشها علیه مهاجران افغان در ایران میتواند پیامدهای ناگواری برای روابط فرهنگی و اجتماعی دو کشور داشته باشد که ریشههای عمیق تاریخی و فرهنگی دارند.
در پی پخش خبری از مرگ یک شهروند ایرانی در درگیری با سه مهاجر افغان، شماری از مهاجران در تهران از بدرفتاریهای گسترده مردم محل با افغانها در شرق پایتخت خبر دادهاند.
هفته پیش گزارش شد که یک شهروند ایرانی در پی درگیری با سه مهاجر افغان کشته شده است که پیشتر برای جمعآوری شارژ (هزینه نگهداری و پاککاری) ساختمان به آپارتمان برادر او مراجعه کرده بودند.
پس از این رویداد، چند مهاجر افغان از شرق تهران به افغانستان اینترنشنال نوشتند که در روزهای اخیر مردم محل در پارکها، خیابانها و ایستگاهها مترو آن منطقه به مهاجران افغان حمله میکنند.
همچنین ویدیوهایی به افغانستان اینترنشنال رسیده که مردم محلی در منطقه ۱۵ در شرق تهران را در حال لتوکوب چند نفر نشان میدهد که فرستندگان ویدیوها میگویند مهاجران افغاناند.