اوکراین میگوید آغاز مذاکرات صلح مشروط به 'حسن نیت' روسیه است
وزیر خارجه اوکراین روز چهارشنبه به وانگ یی، وزیر خارجه چین گفت اگر مسکو با «حسن نیت» عمل کند، کییف آماده مذاکره با روسیه است. دیمیترو کولبا تاکید کرد که در حال حاضر نشانهای از حسن نیت در مسکو دیده نمیشود.
دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین که برای دیدار با مقامهای چینی در این کشور به سر میبرد، در بیانیهای گفت برقراری «صلحی عادلانه» در اوکراین «منافع راهبردی» بیجینگ را تامین خواهد کرد.
کولبا روز چهارشنبه سوم اسد با وانگ یی، همتای چینیاش در گوانگژو دیدار و گفتوگو کرد. وزیر امور خارجه اوکراین پس از این دیدار در بیانیهای تاکید کرد: «چین به عنوان یک قدرت جهانی نقشی مهم برای برقراری صلح ایفا میکند.»
روزنامه نیویارک تایمز نوشت سفر کولبا به چین از تمایل فزاینده کییف برای یافتن راهحلی دیپلوماتیک بهمنظور پایان دادن به نبرد با روسیه حکایت دارد.
وزیر امور خارجه اوکراین همچنین از آمادگی کشورش برای گفتوگوهای صلح خبر داد و در عین حال تاکید کرد کییف تنها زمانی با مسکو در این خصوص وارد تعامل خواهد شد که طرف مقابل با «حسن نیت» آماده مذاکره باشد.
کولبا افزود در حال حاضر چنین رویکردی در سمت روسیه مشاهده نمیشود.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم حوت ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.
در یکی از آخرین تحولات میدانی، ارتش اوکراین یک کشتی روسی را که در بندر کاوکاز در تنگه کِرچ پهلو گرفته بود، با پهپاد هدف قرار داد.
به گفته ارتش اوکراین، این کشتی که در حال حمل ادوات جنگی برای روسیه بود، در این حمله به شدت آسیب دید.
وزیر امور خارجه چین هم در دیدار با همتای اوکراینی خود اعلام کرد پکن خود را به یافتن راهحلی سیاسی برای مناقشه اوکراین متعهد میداند.
وانگ یی افزود هم مسکو و هم کییف اخیرا در سطوح مختلف از تمایل خود برای مذاکره خبر دادهاند.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به اظهارات وزیران امور خارجه اوکراین و چین اعلام کرد مسکو هیچگاه از گفتوگو درباره صلح سرباز نزده است.
او افزود سخنان کولبا درباره آمادگی کییف برای مذاکره، با موضع مسکو «همخوانی دارد».
وزیر امور خارجه اوکراین روز دوم اسد هدف از سفر خود به چین را بررسی راههای دستیابی به «صلحی عادلانه» میان کییف و مسکو عنوان کرده بود.
این اولین سفر یک مقام بلندپایه اوکراینی به چین از زمان حمله روسیه به اوکراین به شمار میرود.
چین، دومین قدرت اقتصادی جهان و متحد اصلی مسکو، حمله روسیه به اوکراین را به صورت علنی محکوم نکرده است.
شبکه خبری سیانان روز سوم اسد گزارش داد روسیه برای ترغیب ساکنان مسکو به پیوستن به ارتش و شرکت در جنگ اوکراین، مشوقهای مالی «بیسابقهای» در نظر گرفته است.
سرگئی سابیانین، شهردار مسکو اعلام کرد به هر شهروندی که برای جنگیدن در اوکراین داوطلب شود، پاداشی معادل ۱.۹ میلیون روبل (حدود ۲۲ هزار دالر) تعلق خواهد گرفت.
بدین ترتیب، جمع عواید دریافتی یک سرباز در اولین سال خدمتش در ارتش روسیه، به ۵.۲ میلیون روبل (حدود ۵۹ هزار و ۶۰۰ دالر) خواهد رسید.
در صورتی که این افراد در جنگ اوکراین دچار مجروحیت شوند، مزایایی مالی آنها افزایش خواهد یافت.