تلفات اعتراضات به سهمیه‌بندی مشاغل دولتی در بنگلادیش به ۱۱۰ نفر رسید

دولت بنگلادیش برای کنترول اعتراضات مرگبار در این کشور خیابان‌ها را بسته و خدمات اینترنت را در سراسر این کشور قطع کرده است. طبق تازه‌ترین آمار، تاکنون دست‌کم ۱۱۰ نفر در درگیری میان معترضان به سهمیه‌بندی مشاغل دولتی و نیروهای ضد شورش کشته شده‌اند.

ناآرامی‌های سراسری در بنگلادیش در پی خشم دانشجویان به سهمیه‌بندی جنجالی مشاغل دولتی در این کشور شروع شد.

طبق این سهمیه‌بندی ۳۰ درصد از مشاغل دولتی به خانواده‌ها و اقارب کسانی اختصاص می‌یابد که جان‌شان را در جنگ استقلال از پاکستان از دست داده‌اند.

براساس اطلاعات شفاخانه‌های بنگلادیش، خشونت‌ها علاوه بر اینکه جان دست‌کم ۱۱۰ نفر را گرفته، هزاران نفر را نیز زخمی کرده است. تنها شفاخانه دانشکده پزشکی داکا، پایتخت، روز جمعه بین ساعت پنج تا هفت بعد از ظهر، ۲۷ جسد دریافت کرد.

این در حالی است که به‌دنبال نزدیک به یک هفته خشونت‌های خیابانی، در کنار مقررات منع رفت و آمد، دولت اینترنت و خدمات ارسال پیام را از روز پنجشنبه تعلیق و ارتباط کشوری با جمعیت نزدیک به ۱۷۰ میلیونی این کشور را با سایر نقاط جهان قطع کرد.

جان هایدمن، کارشناس ارشد بخش امنیت شبکه و امنیت سایبری در موسسه علوم اطلاعات می‌گوید: «قطع کردن دسترسی کشوری با نزدیک به ۱۷۰ میلیون نفر به اینترنت، اقدامی شدید است، گامی که از زمان انقلاب مصر در سال ۲۰۱۱ تاکنون مشاهده نکرده‌ایم.»

اعتراضات در بنگلادیش از پنج روز به اینسو ادامه دارد. این اعتراضات در سهمیه‌بندی مشاغل دولتی ریشه دارد، ولی آمار بی‌کاری گسترده به خصوص در میان جوانان که نزدیک به یک‌پنجم جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، به آن بیشتر دامن زده است.