نفتکش بزرگ چینی حامل نفت ایران آتش گرفت

شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۳۰

یک نفتکش بزرگ چینی که بر اساس گزارش‌ها حامل نفت ایران بود، پس از برخورد با یک نفتکش‌ سنگاپوری در نزدیکی بزرگ‌ترین بندر سوخت‌گیری کشتی‌های باری جهان در سنگاپور، آتش گرفت. آب‌های اطراف سنگاپور مسیرهای تجاری حیاتی بین آسیا، اروپا و خاورمیانه هستند.

بنا بر اعلام اداره دریانوردی و بندر سنگاپور، نفتکش چینی «سرس‌ آی» با پرچم کشور کوچک آفریقایی سائوتومه و پرنسیپ و نفتکش سنگاپوری «هافنیه نیل» در حدود ۵۵کیلومتری شمال‌شرق جزیره پدرا بلانکای این کشور و در مسیر شرقی تنگه سنگاپور با هم برخورد کردند.

آب‌های مالزیا و سنگاپور نیز محل انتقال غیرقانونی محموله‌های نفت ایران از کشتی به کشتی و سپس به چین، خریدار عمده نفت تحت تحریم ایران، هستند.

پیشتر در ۲۲ ثور سال جاری، سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای با استناد به تصاویر ماهواره‌ای اعلام کرد دو نفتکش «هکات» (HECATE) با پرچم کومور و «الوا» (ELVA) با پرچم سائوتومه و پرنسیپ در بندر دانگ‌جیاکو در شرق چین در حال تخلیه نفت تحریم شده ایران هستند.

طبق این گزارش، کشتی هکات ششم حمل، این نفت را از کشتی ایرانی «داور» بارگیری کرد و کشتی الوا نیز در ۱۶ حمل محموله نفت ایران را از جزیره خارک تحویل گرفت.

اداره دریانوردی و بندر سنگاپور خبر داده که هیچ کدام از ۲۲خدمه «هافنیه نیل» و ۴۰خدمه «سرس آی» آسیب ندیده‌اند و تصاویری هم که نیروی دریایی سنگاپور منتشر کرده نشان می‌دهد دود سیاه غلیظی از یکی از نفتکش‌ها بلند می‌شود و همزمان خدمه این نفتکش‌ها از قایق‌های نجات تخلیه شده و به بیمارستان منتقل می‌شوند.

مقامات محیط زیست در کشور مالزیا که همسایه سنگاپور است اعلام کرده‌اند که آن‌ها نگران احتمال نشت نفت هستند و خود را برای آن آماده کرده‌اند.

اگرچه مشخص نیست نفتکش چینی سرس آی، چه مقدار نفت حمل می‌کرده است اما آخرین داده‌های رهگیری کشتی‌ها مربوط به این سوپر تانکر بسیار بزرگ نشان می‌دهد نزدیک به ۲ میلیون بشکه نفت خام ایران را حمل کرده است.

مت استنلی، یکی از مدیران شرکت کاپلر با اشاره به این‌که برخی وقت‌ها، کشتی‌ها فرستنده‌های ردیابی خود را خاموش می‌کنند، گفت: «سرس آی یکی از کشتی‌‌هایی است که در طول سال‌ها بارها از رادار خارج شده است.»

به گفته استنلی، آخرین سیگنال ردیابی که این نفتکش ارسال کرده بود مروبط به ماه مارچ است که نشان می‌داد در حال حمل نفت خام ایران است. ایالات متحده از جمله از طریق اعمال تحریم‌ها بر بندرها، کشتی‌ها و پالایشگاه‌هایی که در این تجارت دخیل هستند، می‌کوشد مانع صادرات نفت ایران شود.

مت استنلیگفت: «نفتکش سرس آی روز جمعه در لنگرگاه بود. ما می‌توانیم با درجه بالایی از اطمینان می‌گوئیم که این نفتکش، نفت خام ایران را حمل می‌کرده و در راه رفتن به چین بود.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سپړنه
خبرها
تاریخ معاصر افغانستان
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها