اروپایی‌ها از انتخاب معاون ترامپ به علت دیدگاه‌های او درباره اوکراین و اروپا نگران اند

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه در گزارشی نوشت که مقام‌های اروپایی از انتخاب سناتور جی دی ونس به عنوان معاون ترامپ به دلیل مخالفت او با کمک‌ به اوکراین نگران شده‌اند. همچنین، ونس گفته است که اروپا برای دفاع از خود باید کمتر به امریکا متکی باشد.

این اظهارات آقای ونس اگر در کنفرانس امنیتی مونیخ در ماه فبروری زنگ بیدارباش برای مقام‌های اروپایی تلقی می‌شد حالا با انتخاب او به عنوان معاون ترامپ به زنگ خطری در اروپا در آمده است.

ریکاردا لانگ، یکی از رهبران حزب سبز آلمان در این باره گفت: «انتخاب او به عنوان نامزد معاونت ریاست جمهوری برای اروپا جای نگرانی دارد.»

او در شبکه اجتماعی اکس نوشت که ونس در مونیخ به وضوح اعلام کرد که او و ترامپ چقدر سریع اوکراین را به پوتین تحویل خواهند داد.

آقای ونس در کنفرانس مونیخ گفته بود که پوتین تهدید وجودی برای اروپا نیست و امریکایی‌ها و اروپایی‌ها نمی‌توانند به اندازه کافی مهمات برای شکست روسیه در اوکراین فراهم کنند.

او در اظهاراتش بر اولویت‌های راهبردی ایالات متحده در آسیا و خاورمیانه تاکید کرده و از یک راه حل صلح‌آمیز مبتنی بر مذاکره برای پایان دادن جنگ اوکراین حمایت کرده است.

ونس در این نشست با اشاره به تهدید چین گفت: «در سراسر جهان افراد بد بسیاری وجود دارند و من بیشتر به برخی از مشکلات در شرق آسیا علاقه‌مندم تا اروپا.»

این موضع‌گیری‌های آقای ونس به شدت با دیدگاه اکثر رهبران اروپایی در تضاد است.
آنها استدلال می‌کنند که غرب باید همچنان به طور گسترده از اوکراین با کمک‌های نظامی حمایت کند و می‌گویند نشانه‌ای از تمایل پوتین به مشارکت در مذاکرات جدی نمی‌بینند.

جی‌دی ونس همچنین در زمره سناتورهایی بوده که به لایحه تامین مالی ایالات متحده برای اوکراین رای مخالف داد. او در توجیه رای خود استدلال کرد که کی‌یف و واشنگتن باید هدف اوکراین برای باز پس‌گیری مناطق از دست رفته‌اش از روسیه را رها کنند.

با این حال برخی از دیپلومات‌های اروپایی گفتند که انتخابات ایالات متحده هنوز تمام نشده است و نباید از حالا در این باره پیشگویی کرد.

سیاستمداران اوکراینی پس از انتخاب ونس به عنوان معاون ترامپ، ضمن ابراز نگرانی، از انتقاد علنی از او خودداری کرده‌اند زیرا ممکن است مجبور شوند با او به عنوان معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده سر و کار داشته باشند.

ترامپ در نظرسنجی‌ها نسبت به بایدن پیشتاز است اما یک قاعده کلی سیاسی این است که نتایج انتخابات را همواره نمی‌توان به کمک نظرسنجی‌ها قطعی دانست.