واکنش محتاطانه کرملین به اظهارات زلنسکی درباره حضور روسیه در نشست صلح اوکراین
کرملین به اظهارات ولودیمیر زلنسکی درباره موافقت با حضور روسیه در نشست آینده درباره صلح در اوکراین واکنش نشان داد. سخنگوی کرملین گفت «اولین اجلاس صلح اصلا یک اجلاس صلح نبود، بنابراین، بدیهی است که ابتدا باید دانست منظور او (زلنسکی) از آن چیست.»
دمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه روز سهشنبه (۲۶ سرطان) در مصاحبه با شبکه زوزدا در روسیه این اظهارات را بیان کرد.
در اواسط ماه جون کنفرانسی در سوئیس درباره راههای دیپلوماتیک رسیدن به یک توافق صلح در اوکراین با حضور دهها تن از رهبران جهان و بدون حضور روسیه برگزار شد.
اما ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین روز دوشنبه اطمینان داد که طرفدار حضور مسکو در نشست مشابه آینده است.
زلنسکی گفت که میخواهد در ماه نوامبر، زمانی که انتخابات ریاستجمهوری در ایالات متحده برگزار میشود، «طرحی» برای «صلح عادلانه» در اوکراین ارائه کند.
پس از گذشت تقریبا دو سال و نیم از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، که باعث کشته شدن هزاران نفر شده، تلاشهای گسترده برای پایان دادن به این درگیری هنوز به نتیجهای نرسیده است.
زلنسکی همچنین گفت که مایل است «نمایندگان روسیه» در اجلاس بعدی برای صلح در اوکراین که تاریخ آن هنوز مشخص نیست، شرکت کنند.
روسیه اکنون تقریبا بیست درصد از خاک اوکراین را اشغال کرده است و چشمانداز آتشبس در این جنگ وجود ندارد.
با این حال، این اولین بار از زمان شکست مذاکرات صلح است که زلنسکی ایده گفتوگو با مسکو را بدون پیششرط خروج روسیه از خاک اوکراین مطرح میکند.
رئیسجمهوری اوکراین به توقف خصومتها اشاره نکرد، بلکه از ایجاد «طرحی» در سه حوزه سخن گفت: امنیت انرژی اوکراین که زیرساختهای آن در بمبارانهای روسیه ویران شده، کشتیرانی آزاد در دریای سیاه که موضوعی کلیدی برای صادرات غلات اوکراین است و همچنین تبادل زندانیان.
در جبهه جنگ، هنوز هیچ پیشرفت قاطعی در هیچ یک از جبههها دیده نمیشود.
ارتش روسیه که با تعداد بیشتری نیرو و با قدرت آتش بیشتر در حال جنگ است، به آرامی در شرق اوکراین پیشرفت میکند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، هفته گذشته در دیدار با ویکتور اوربان، نخستوزیر هنگری با تکرار ادعای مالکیت روسیه بر چهار منطقه اوکراین، تنها راه تحقق صلح را واگذاری این مناطق از سوی اوکراین عنوان کرد.
پوتین روز جمعه (۱۵ سرطان) در حالی در دیدار با نخستوزیر هنگری بر این ادعای خود تاکید کرد که پیشتر و در سپتامبر سال ۲۰۲۲ به طور رسمی سند انضمام دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا به خاک روسیه را امضا کرده است.
دیدار نخستوزیر هنگری با رئیسجمهوری روسیه که در کاخ کرملین انجام شد در حالی صورت گرفت که هنگری در حال حاضر ریاست دورهای اتحادیه اروپا را برعهده دارد.
روز سهشنبه، حدود بیست کشور عضو اتحادیه اروپا به بوداپست هشدار دادند که حمایت از اوکراین باید در اولویت اتحادیه اروپا باقی بماند.
برخی از اعضای اتحادیه اروپا «خشم» و «ناامیدی» خود را از سفر اوربان به مسکو ابراز کردهاند و گزارشها حاکی است که پارلمان اروپا قطعنامهای را در محکومیت این سفر منتشر خواهد کرد.