یک مقام طالبان مراسم عاشورا را 'بدعت سیاسی و خارجی' خواند

رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات مراسم عاشورا را «بدعت» خوانده و تاکید کرده است که جلو «بدعت‌های سیاسی و خارجی» باید گرفته شود. احمدالله متقی ‌این موضوع را در نشستی با حضور شماری از مقام‌های این گروه و روحانیان شیعه در هرات بیان کرد.

برپایه تصاویر ویدیویی، که اداره اطلاعات و فرهنگ هرات از این نشست پخش کرده، آقای متقی گفته است درباره این که «اصل مراسم [عاشورا] چه بدعتی است، ما نباید چیزی بگوییم.»

با این حال، او تاکید کرد که در این مراسم «بدعت‌های سیاسی» وجود دارد که «در کتاب (قرآن) هیچ وجود ندارد.» این مقام طالبان تاکید کرد که از چنین بدعت‌ها باید پرهیز کرد.

احمدالله متقی عاشورا را به «رسوم و بدعت‌های خارجی» نسبت داد و تاکید کرد که باید جلو آن گرفته شود.

با این حال، او توضیح نداد که چه مواردی در مراسم عاشورا مشمول آنچه که او «بدعت»، «بدعت سیاسی» و «بدعت خارجی» خواند، می‌شود.

این مقام طالبان این سخنان را در دیدار با گروهی از روحانیان شیعه در هرات به زبان آورد. به گفته او، این نشست، که شماری دیگر از مقام‌های طالبان هم حضور داشتند، درباره گفت‌وگو درباره تامین امنیت مراسم عاشورا برگزار شد.

آقای متقی تاکید که در حال حاضر مسئولیت حکومت طالبان این است که امنیت مراسم عاشورا را تامین کند. او افزود که این مراسم باید به گونه‌ای برگزار شود که به تامین امنیت کمک کند.

پیشتر مخاطبان افغانستان اینترنشنال تصاویری فرستاده بودند که در آن افرادی دیده می‌شدند که پرچم‌های عاشورایی را پایین می‌کشیدند و پاره می‌کردند.

به گفته مخاطبان، این افراد اعضای طالبان بودند که به محلات شیعه‌نشین رفتند و ضمن پاره کردن پرچم‌های نصب شده عاشورایی، به مردم گفتند که اجازه ندارند چنین پرچم‌هایی در خیابان‌ها و روی بام‌ها برافرازند.

اخیرا حیات‌الله مهاجر، معاون والی طالبان در هرات، از تشکیل کمیسیونی برای تامین امنیت مراسم عاشورا در این ولایت خبر داد

این در حالی است که پیشتر یک کمیسیون دیگر طالبان در کابل سندی را تحت عنوان «تعهدنامه» به زبان پشتو ترتیب داده و در آن امضای شماری افراد را به عنوان «نمایندگان» شیعیان گرفته است.

در این «تعهدنامه» محدودیت‌های فراوانی بر برگزاری مراسم سوگواری در روزهای محرم وضع شده است.

اخیرا این شماری از رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی این سند را پخش کردند و آن را بخشی از محدودیت‌های طالبان علیه آیین‌های مذهبی شیعه‌ها عنوان کردند.