طالبان از افتتاح دو بند ذخیره آب در ولایت فراه خبر داد
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/afcb7175036afcb6e2a42d7241e2d4059470b436-2048x1365.jpg?rect=0,107,2048,1152&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
وزارت احیا و انکشاف دهات طالبان خبر داد که ساخت دو بند ذخیره آب در ولسوالیهای پرچمن و بکواه ولایت فراه تکمیل و به بهرهبرداری سپرده شد. به گفته این وزارت، ساخت این دو بند ۱۳ میلیون افغانی هزینه داشته است.
طبق خبرنامه وزارت احیا و انکشاف دهات، بند ذخیره آب در ولسوالی بکواه با ۴۷ متر طول و ۴ متر ارتفاع ظرفیت ذخیره ۲۱۰۰۰ متر مکعب آب را دارد.
همچنین بند ذخیره آب در ولسوالی پرچمن با ۳۸ متر طول و ۴ متر ارتفاع ظرفیت ذخیره ۲۵۰۰۰ متر مکعب آب را دارد.
در خبرنامه وزارت احیا و انکشاف دهات که روز پنجشنبه (۱۴ سرطان) منتشر شده آمده است که با ساخت این بندها، آب باران جمع و منجر به افزایش آبهای زیرزمینی میشود.
ولایت فراه از غرب با ایران هممرز است.
عطالله عمری، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری طالبان اوایل ماه سرطان در نشستی در فاریاب، افغانستان را سرچشمه آب کشورهای همسایه خوانده بود.
آقای عمری گفت: آب افغانستان به ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، پاکستان و اوزبیکستان میرود، اما خود ما تشنهایم.
بختیار ایرگاشف، مدیر مرکز تحقیقاتی مانو در اوزبیکستان ماه دلو ۱۴۰۲ گفت طالبان به دنبال راهاندازی جنگ آب در منطقه است.