مقام امریکایی: کارنامه ظالمانه طالبان مانع دادوستد مالی بانک‌ها با افغانستان است

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۲

معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت طالبان با حذف زنان، «هر سال بیش از یک میلیارد دالر به تولید ناخالص ملی افغانستان آسیب می‌زند.»

ودانت پتل درباره درخواست طالبان برای رفع تحریم‌های بانکی گفت بانک‌ها به علت «نقض ظالمانه حقوق بشر توسط طالبان» نمی‌خواهند به اعتبار شان صدمه برسد.

معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا، روز دوشنبه، ۱۱ سرطان، در یک جلسه خبری در وزارت خارجه امریکا درباره اشتراک رینا امیری و تام‌وست، نمایندگان ویژه‌ امریکا برای افغانستان در نشست سوم دوحه توضیح داد.

پتل تایید کرد که امریکا حضور نمایندگان خود در این نشست را مشروط به تغییر اجندای جلسه کرده بود.

او گفت: «ما پس از دریافت اطمینان از سامان ملل که حقوق‌‌بشر به‌ویژه مسایل زنان و دختران به طور مناسب در نشست مطرح خواهد شد، در جلسه شرکت کردیم.»

موادمخدر و بخش خصوصی موضوعات عمده نشست نمایندگان ۲۵ کشور جهان با طالبان در نشست دوحه بود. سازمان ملل گفت که حقوق بشر نیز در مباحث برجسته خواهد بود.

نماینده چین گفت که برخی کشورها رعایت حقوق بشر را در نشست مطرح کردند.

هیئت طالبان از کشورهای شرکت‌کننده خواست که تحریم‌های اقتصادی علیه افغانستان را بردارند، زیرا بیشتر از هر کسی به مردم عادی به ویژه زنان آسیب می‌زند.

معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا سیاست‌های تبعیض آمیز طالبان را به ضرر مردم و اقتصاد افغانستان دانست. او گفت که رینا امیری و تام وست در نشست دوحه ابراز کردند که « وقتی حقوق نیمی از مردم افغانستان رعایت نمی‌‌شود، اقتصاد این کشور نمی‌تواند رشد کند.»

نمایندگان ویژه امریکا در مورد تحریم‌های بانکی افغانستان نیز بیان داشتند: «بانک‌های خصوصی به این علت در مورد دادوستد در افغانستان ملاحظه دارند که پای اعتبار شان در میان است و این ملاحظه ریشه در رفتار ظالمانه طالبان در عرصه حقوق بشر دارد.»

امریکا به علت نبود اطمینان از اجرای قوانین پولشویی و تمویل تروریسم در افغانستان، معاملات بانکی با افغانستان را ممنوع کرده است.

وزارت خزانه‌داری امریکا با صدور مجوز ویژه تنها به سازمان‌های امدادی اجازه داده که پول را برای پروژه‌های بشردوستانه از طریق بانک‌ها به افغانستان انتقال دهند.
.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
وادی رقابت
سپړنه
خبرها

رادیو

پادکست‌ها