گزارش وزارت خارجه امریکا: اقلیت‌های مذهبی در افغانستان با خشونت‌ و تبعیض گسترده روبرواند

وزارت خارجه امریکا روز چهارشنبه گزارش سالانه خود درباره «آزادی‌های مذهبی در جهان» را نشر کرد. در این گزارش آمده است که اقلیت‌های مذهبی در افغانستان سال گذشته با حملات خشونت‌آمیز و تبعیض گسترده مواجه‌ بودند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا هنگام ارائه گزارش سالانه این وزارت گفت میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از آزادی‌های مذهبی برخوردار نیستند.

در این گزارش تاکید شده است که گروه طالبان در یک سال گذشته از عبادتگاه‌ها در افغانستان محافظت نکرده است.

وزارت خارجه امریکا در گزارش سالانه خود به جمعیت رو به کاهش سیک‌ها و هندوها، حمله بر عبادتگاه‌های شیعیان و حمله بر هزاره‌ها اشاره کرده است.

در این گزارش با اشاره بر کشته شدن یک روحانی سلفی در دلو سال ۱۴۰۲ در ولایت کاپیسا آمده است که پس از تسلط طالبان بر افغانستان هزاران نفر از پیروان سلفی کشور را ترک کرده‌اند.

وزارت خارجه امریکا در این گزارش به نقل از منابع نوشته است که کشتار، شکنجه و جابجای اجباری هزاره‌ها توسط طالبان و غصب زمین و خانه‌های آنها در بامیان، دایکندی، میدان‌وردک، بغلان، بلخ، قندوز، بدخشان، هرات، غزنی، سرپل، قندهار، ارزگان، تخار و سمنگان اتفاق افتاده است.

در این گزارش آمده است که سیک‌ها و هندوها از امنیت خود در افغانستان تحت تسلط طالبان نگران هستند و از خطر شکنجه درصورت شکایت به دادگاه ترس دارند.

وزارت خارجه امریکا می‌گوید پس از تسلط طالبان بیش از ۹۰۰ شهروند سیک و هندو کشور را ترک کردند و تنها شش نفر سیک وهندو برای محافظت از مکان‌ها و کتاب‌های مقدس خود در افغانستان مانده‌اند.

در این گزارش به نقل از یک سازمان مدافع حقوق مسیحیان آمده است:«طالبان برای محو کامل مسیحیت یا هر اقلیت‌ مذهبی از کشور تلاش می‌کنند.»

در این گزارش با اشاره بر منع تدریس فقه شیعه در تمام مدارس کشور به نقل از رهبران شیعه آمده است که هیچ روحانی شیعه در شوراهای علمای کشور شرکت نداشته است.

در این گزارش همچنین آمده است که گروه طالبان در ماه سرطان ۱۴۰۲ خورشیدی برگزاری جشن عید غدیر را در ولایات کابل، بلخ، هرات و دایکندی منع کرده است.

در گزارش وزارت خارجه امریکا است:«طالبان علاوه بر موضوعات مذهبی، یک برنامه درسی افراطی خشونت‌آمیز را برای مدارس تهیه کرده که شامل آموزش نظامی می‌شود.»

وزارت خارجه در این گزارش با اشاره بر حملات انتحاری بر نمازگزاران در بغلان در میزان ۱۴۰۲ خورشیدی، حمله بر یک باشگاه ورزشی در منطقه هزاره‌نشین کابل در عقرب همین سال و بمبگذاری در یک بس حامل هزاره‌ها در کابل در ۱۷ عقرب گفت است که حملات سیستماتیک علیه هزاره‌ها قطع نشده است.