صحرا کریمی، کارگردان فیلم از شرکت‌کنندگان زن خواست نشست دوحه را تحریم کنند

صحرا کریمی، فیلمساز و رئیس پیشین افغان فیلم از شرکت کنندگان زن خواست که در نشست سوم دوحه اشتراک نکنند و مانند زبیده اکبر، فعال حقوق زن، این نشست را تحریم کنند. او گفت: «همه ما خوب می‌دانیم که سازمان ملل می‌خواهد طالبان را به رسمیت بشناسد.»

خانم کریمی روز پنجشنبه، هفتم سرطان در گفت‌وگو با افغانستان اینترنشنال از دعوت نشدن فعالان زن به نشست اصلی دوحه انتقاد کرد. به گفته او، سازمان ملل می‌خواهد در نشست دوحه درباره وضعیت افغانستان گفت‌وگو کند، اما از نمایندگان زنان به آنجا دعوت نکرده است.

او گفت: «سازمان ملل به فکر مردم افغانستان به ویژه زنان این کشور نیست.»

کریمی افزود: «ما زنان افغانستان باید اعتراض های خود را متوقف نکنیم و از هر راه ممکن باید صدای خود را بلند کنیم و نگذاریم که سازمان ملل در باره زنان، نیمی از جمعیت افغانستان تصمیم بگیرد.»

این فیلمساز افغان سازمان ملل را متهم کرد که برای به رسمیت شناختن طالبان تلاش می‌کند و کشورها نیز به خاطر منافع مالی خود مایل به تعاملات گسترده سیاسی با طالبان اند.

رزماری دیکارلو، معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل در پاسخ به انتقادها گفته که نشست دوحه به دنبال رسمیت دادن به طالبان نیست. اما، آنها مایل اند که گام به گام طالبان را وادار به تعامل با جهان و پذیرش قوانین و تعهدات بین المللی افغانستان کنند.

طالبان گفته است که تنها در مورد مسایل امنیتی، بخش خصوصی و مبارزه با موادمخدر با سازمان ملل و نمایندگان کشورها در نشست دوحه گفت‌وگو خواهند کرد.

خانم کریمی از زنان معترض افغان خواست که مطالبات و اعتراض‌های شان منظم‌تر و منجسم‌تر از قبل کنند. زیرا به گفته او، جهان در پی فریب زنان در افغانستان است.

کنار گذاشته شدن موضوعات حقوق بشر و حقوق زنان نه تنها اعتراض سازمان‌ها و برخی از حکومت‌های جهان را برانگیخته است بلکه شماری از زنان و فعالان افغان نیز خواستار تحریم این نشست شده اند.

زبیده اکبر، فعال حقوق بشر اعلام کرد که دعوت‌نامه‌ای از سوی سازمان ملل متحد برای شرکت در نشست دوحه دریافت کرده، اما به این نشست نخواهد رفت.

خانم اکبر گفت از تصمیم سازمان ملل برای حذف زنان از میز اصلی گفت‌وگوهای دوحه خشمگین است.

او افزود که نشست دوحه با حذف زنان چیزی جز مماشات برای طالبان به دست نمی‌آورد.