پیامدهای حمله مانهایم؛ آیا آلمان میخواهد مهاجران افغان را اخراج کند؟
در پی مرگ یک افسر پولیس آلمان که با چاقوی یک مهاجر اسلامگرای افغان زخمی شده بود، برخی خبرگزاریهای ایرانی از احتمال اخراج مهاجران افغان در آلمان خبر دادهاند، بدون اینکه به شرایط و احتمالهای مطرح شده درباره افراد خاص در این طرح اشاره کنند.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، نوشته است «آلمان اخراج پناهجویان افغان را بررسی میکند»، در حالی که باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی، بدون اشاره به «احتمال» و «بررسی» تیتر زده است «اخراج پناهجویان افغانستانی از آلمان».
برخی رسانههای دیگر ایرانی مانند خبرگزاری کار ایران، ایلنا، به نقل از وزیر داخله آلمان از بررسی اخراج پناهجویان و مهاجران افغان خبر دادهاند، بدون اینکه به شرط مطرح شده در سخنان این مقام آلمانی اشاره کند.
این تیترها و خبرها باعث ایجاد نگرانی از احتمال اخراج جمعی مهاجران افغان از آلمان شده است. در حالی که فقط سخن از اخراج پناهجویان مجرم و خطرناک است.
نانسی فایزر، وزیر داخله آلمان پیشتر گفته بود افرادی که «به طور بالقوه تهدیدی برای امنیت آلمان اند، باید سریعاً از کشور اخراج شوند.»
خانم فایزر در پی حمله مرگبار یک مهاجر اسلامگرای افغان به گردهمایی راستگرایان مخالف اسلام در شهر مانهایم گفت که حکومت به دنبال یافتن راهی بازگرداندن پناهجویان «جنایتکار و خطرناک» است. او در کنار افغانستان از سوریه هم نام برده بود.
در پی بازگشت طالبان به قدرت درتابستان ۱۴۰۰، روابط دیپلوماتیک آلمان با افغانستان قطع شد و برلین به دلیل قطع رابطه، نمیتوانست پناهجویانی را که مرتکب جرم و جنایت میشوند یا آنها را که پرونده مهاجرتیشان رد میشود، به افغانستان بازگرداند.
اکنون و در پی حمله مانهایم، این نیاز بار دیگر مطرح شده است که حکومت آلمان باید بتواند افراد خطرناک و مهاجران رده شده را به افغانستان بازگرداند.
در عین حال مخالفان این طرح میگویند بازگردادن این افراد به افغانستان تحت حاکمیت طالبان، نیازمند برقراری رابطه دیپلوماتیک با این گروه و باج دادن آلمان به طالبان است.