احمدضیا سراج: القاعده از افغانستان حمله نمی‌کند، حملات را از این کشور رهبری می‌کند

رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان می‌گوید القاعده با عملیات در کشورهایی مثل یمن و سومالی، افغانستان را به مرکز فرماندهی و کنترول نیروهای خود تبدیل کرده است. احمدضیا سراج گفت افراد القاعده در حال حاضر در وزارتخانه‌های طالبان در نقش مشاور کار می‌کنند.

رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان در گفتگو با مرکز مبارزه با تروریسم وست پوینت (CTC) می‌گوید طالبان برای افراد القاعده، پاسپورت افغانی صادر کرده و ملیت «افغانی» به آن‌ها داده است.

به گفته احمدضیا سراج، آن‌ها در وزارتخانه‌های مختلف به ویژه وزارتخانه‌های امنیتی، به‌عنوان مشاور کار می‌کنند و در جهت‌گیری آینده طالبان تأثیر می‌گذارند.

این مقام استخبارات دولت پیشین افغانستان گفت: «تعداد زیادی از شخصیت‌های برجسته طالبان، بیشتر القاعده هستند تا طالب.»

آقای سراج به‌عنوان مثال از برخی مقامات طالبان نام برد که بیشتر از آن‌که طالب باشند، به شبکه القاعده وفاداری دارند. او از کسانی مثل قاری بریال والی طالبان در کاپیسا، مولوی نورجلال معاون وزیر داخله، محمد آغا حکیم، والی طالبان پنجشیر و تاج‌میر جواد، معاون اول رئیس استخبارات طالبان به‌عنوان چهره‌های کلیدی القاعده در نظام طالبان نام برده است.

به گفته آقای سراج فهرست چهره‌های القاعده در نظام طالبان طویل است و روابط عمیق این گروه با القاعده را نشان می‌دهد.

رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان معتقد است که بعد از کشته شدن اسامه بن لادن، القاعده روی گروه‌های کوچک تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌‌پی)، جنبش اسلامی ازبکستان و دیگر گروه‌ها سرمایه‌گذاری کرده است.

به گفته ضیا سراج، بسیاری از این گروه‌ها در حال حاضر در افغانستان تحت هدایت القاعده فعالیت می‌کنند.

سه میلیون طلبه در مدارس دینی پاکستان

رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان در بخشی از مصاحبه خود گفت تا سه میلیون طلبه تنها در مدارس دینی پاکستان در حال آموزش‌اند. ضیا سراج گفت قرائت افراطی که توسط مدارس دینی ترویج می‌شود به‌زودی در جهان مشکل خلق خواهد کرد.

در مصاحبه‌ای که به تازگی مرکز مبارزه با تروریسم وست پوینت (CTC) منتشر کرده، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان تجربیات خود را از بیست سال کار در بخش امنیت افغانستان شریک کرده است.

آقای سراج در این مصاحبه هشدار داده روایت افراطی که مدارس دینی ترویج می‌کند نه تنها یک مشکل برای افغانستان است، بلکه به‌زودی شاهد خواهیم بود که مشکلاتی را برای بقیه جهان ایجاد خواهد کرد.