رفح در جنوب غزه «آخرین پناهگاه» آوارگان فلسطینی‌ است. حدود ۱.۴ میلیون نفر، یعنی بیشتر از نصف جمعیت متراکم ۲.۳ میلیونی غزه از سراسر این باریکه به این منطقه پناه برده‌اند.

در پی ورود تانک‌های اسرائیل به اردوگاه آوارگان، «همه چشم‌ها به رفح» دوخته شده است.

با آغاز هجوم نظامی اسرائيل به غزه، فلسطینی‌ها وادار به کوچ اجباری شدند و بسیاری آنها در رفح پناه گرفتند. در پی حمله اسرائيل به رفح اکنون هیچ منطقه غزه از حمله اسرائيل در امان نمانده است.

اکثر مردمی که در رفح به سر می‌برند، شب و روز خود را زیر خیمه‌های آوارگان می‌گذارنند. برپایه گزارش‌های نهادهای حقوق بشری، بسیاری از آنها برای چندمین بار از منطقه‌ای به منطقه‌ای دیگر کوچ کرده‌اند و در نهایت در رفح جابه‌جا شده‌اند.

فلسطینی‌ها در غزه چندین بار از سمتی به سمت دیگر این باریکه آواره شده‌اند

بسیاری ساکنان غزه به دلایل شرایط جنگی در سراسر این باریکه، هنگام سفر از یک محل به محل دیگر چیزی با خود نمی‌برند. آنها هر بار که آواره می‌شوند، اجناس ابتدایی زندگی مانند خیمه و ظروف و مواذ غذایی تهیه می‌کنند. این‌ اقلام هم از کمک‌های بشردوستانه محدود به آنها می‌رسد. به این ترتیب، باشندگان غزه با هر بار تخلیه، آغاز دیگری از نو بنا می‌کنند و با حملات اسرائيل، مجبورند دوباره همه‌چیز را رها کنند و بروند.

ارتش اسرائیل هفته‌ها بود که از قصد خود برای حمله به رفح خبر می‌داد. این امر نگرانی‌های جدی ملل متحد و برخی کشورها را برانگیخت و آنها هشدار دادند که در صورت انجام حمله، رفح شاهد «فاجعه انسانی» خواهد بود.

به رغم فشارهای جهانی گسترده، اسرائیل به درخواست‌ها برای خودداری از حمله به غزه تن نداد و سرانجام وارد رفح شد و به تدریج در بخش‌های مختلف این منطقه نفوذ کرد.

اسرائیل در هفته‌های گذشته به ساکنان شرق رفح گفت این منطقه را تخیله کنند، مقام سازمان ملل گفتند مردم این منطقه «جایی برای رفتن ندارند و هیچ‌ کجای غزه برای آنان امن نیست.»

در پی آغاز پیشروی و حملات اسرائیل، سازمان ملل روز سه‌شنبه اعلام کرد که در سه هفته گذشته یک میلیون نفر در رفح بار دیگر آواره شده‌اند.

حمله روز یکشنبه اسرائيل در رفح دست‌کم ۴۵ فلسطینی شامل زنان و کودکان و سالمندان را در خیمه‌های آورگان کشت. به گفته وزارت بهداشت غزه، ۲۴۹ نفر دیگر در این حمله زخمی شدند.

حمله اسرائیل به کمپ آورگان رفح

این حمله با انتقاد گسترده جهانی روبه رو شد اما ارتش سرائیل روز سه‌شنبه حمله دیگری در رفح انجام داد که بنابر گزارش شبکه الجزیره، ۲۱ نفر از جمله ۱۲ زن کشته شدند.

نخست‌وزیر اسرائيل حمله اولی را «یک تراژیدی» خواند و اذعان کرد که «علی‌رغم تلاش ما برای آسیب نرساندن به آن‌ها، یک اتفاق ناگوار رخ داد.»

مقام‌های اسرائيلی گفتند دو مقام حماس را در این حمله کشته‌اند.

ارتش اسرائيل می‌گوید رفح پناهگاه نیروهای گروه حماس است و حمله‌های خود را نیز علیه این گروه عنوان می‌کند.

«همه چشم‌ها به رفح»

بعد از حمله روز یکشنبه اسرائيل به رفح، کاربران شبکه‌های اجتماعی کارزاری را زیر نام «همه چشم‌ها به رفح» آغاز کردند.

تاکنون ده‌ها میلیون کاربر در شبکه‌های اجتماعی با پیوستن به این کارزار همبستگی‌ خود را با فلسطینی‌ها اعلام کرده‌اند.

کاربران از سراسر جهان، با بازنشر تصویری با این شعار، علاوه‌بر درخواست آتش‌بس فوری، اعلام می‌کنند که در برابر آنچه در غزه می‌گذرد، بی‌تفاوت نیستند.

شمار زیادی از چهره‌های مطرح، از جمله هنرمندان و روزنامه‌نگاران و آوازخوانان به این کارزار پیوسته‌اند.

میلیون‌ها کاربر شبکه‌های اجتماعی با آوارگان فلسطینی در رفح اعلام همبستکی کردند

طبق آمار وزارت بهداشت غزه، از آغاز حملات اسرائيل به این باریکه، بیش از ۳۶ هزار فلسطینی کشته شده‌اند.

این حملات در پاسخ به حمله حماس در هفتم اکتبر گذشته آغاز شد که در آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و این گروه بیش از ۲۵۰ نفر را گروگان گرفت.

دادگاه بین‌المللی دادگستری، ارگان قضایی سازمان ملل خواستار توقف فوری حملات اسرائيل به رفح شده است.

از سوی دیگر دادگاه کیفری بین‌المللی نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائيل و همچنین برخی رهبران حماس را به «جنایت جنگی» متهم کرده‌اند و خواستار بازداشت آنها شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سپړنه
خبرها
تاریخ معاصر افغانستان
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها