منار ۸۰۰ ساله جام در پی سیل غور در خطر فروپاشی قرار دارد
منابع محلی در غور به افغانستان اینترنشنال گفتند که سیل اخیر در این ولایت منار هشتصد ساله جام را در خطر فروپاشی قرار داده است. به گفته منابع، سیل ناشی از بارانهای شدید روزهای جمعه و شنبه باعث شده تا اطراف این منار تاریخی کاملا زیر آب برود.
تصاویری نیز از سیل اخیر در ساحه منار جام منتشر شده که نشان میدهد آب حتا محوطه محافظت شده این گنجینه معماری افغانستان را فرا گرفته است.
برخی منابع گفتند که سطح آب تا ده متری این منار ۶۴ متری بالا آمده است.
منار جام در اواخر قرن دوازدهم میلادی با تزئیناتی از آیههای قرآن، از خشت ساخته شده است.
این منار که از شاهکارهای تمدن غوریها به شمار میرود در سال ۲۰۰۲ در در فهرست میراث فرهنگی جهانی در یونسکو ثبت شد، با این حال، عدم توجه کافی در مرمت آن در دو دهه گذشته باعث شده تا بارها درباره احتمال فروپاشی آن هشدار داده شود.
تلفات و خسارات سیل در غور
براساس آمارهایی که مقامهای طالبان در غور پخش کردهاند، دستکم ۵۰ نفر بر اثر جاری شدن موج جدید سیل در غور جان خود را از دست دادهاند.
صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) اعلام کرد که هزاران خانه در سیلابهای روز جمعه در ولایت غور، در مرکز افغانستان، ویران شدهاند.
یونیسف گفته دستکم ۲۰ هزار نفر در سیلابهای اخیر در شمال افغانستان خانههای خود را از دست دادهاند.
این سازمان امدادی میگوید به کمکرسانی به آسیبدیدگان به ویژه کودکان که مصیبتهای زیادی را متحمل میشوند، ادامه میدهد.
سازمان ملل متحد میگوید افغانستان، از آسیبپذیرترین کشورهای جهان در برابر اثرات تغییرات اقلیمی است.
بر اساس شاخص جهانی سازگاری نوتردام، که کشورها را بر اساس آسیبپذیری و آمادگی آنها را در برابر تغییرات اقلیمی رتبهبندی میکند، افغانستان ششمین کشور آسیبپذیر و کمآمادگیترین کشور جهان برای مقابله با اثرات تغییرات اقلیمی در سطح جهان است.