یک شبکه تحقیقی: رحمانی و فرزندش بیش از ۱۵ میلیون دالر را در دبی املاک خریدهاند
یک شبکه تحقیقی موسوم به پروژه گزارشدهی جرایم سازمانیافته و فساد، در گزارشی نوشت رئيس سابق پارلمان و فرزندش، ۱۵.۲ میلیون دالر را در دبی املاک خریدهاند. طبق گزارش، میر رحمان رحمانی و اجمل رحمانی سالانه میلیونها دالر از این املاک درآمد دارند.
برپایه این گزارش که روز سهشنبه، ۲۵ ثور، نشر شد، املاک رحمانیها در دبی شامل چند آپارتمان، ویلا و ساختمانهای بلندطبقه میشود.
وزارت خارجه امریکا در ماه قوس سال گذشته رئیس پیشین پارلمان افغانستان و فرزندش اجمل رحمانی و ۴۴ شرکت وابسته به آنان در چندین کشور اروپایی و آسیایی را تحریم کرد.
این وزارتخانه رحمانیها را متهم کرد که در «فساد مالی گسترده» در افغانستان دست داشتهاند.
به دنبال این تصمیم، علیه دولت امریکا شکایت و اتهامات واردشده را تکذیب کردند.
در گزارش تحقیقی جدید آمده که دستکم دو شرکت متعلق به رحمانیها که اسمشان در فهرست تحریمهای ایالات متحده ذکر شده، در توسعه مجمتعهای مسکونی در دبی سرمایهگذاری کردند که مجموعا ۲۲۸ واحد اند. از این شرکتها به نامهای Ocean Residencia و Fern Heights یاد شده است. طبق گزارش، این املاک سالانه بیش دو میلیون دالر از اجاره درآمد میکند.
در گزارش جدید این شبکه همچنین آمده که شش شرکت متعلق به اجمل رحمانی در آلمان صاحب املاک به ارزش ۲۱۲ میلیون دالر اند. آقای رحمانی در پاسخ به پروژه گزارشدهی جرایم سازمانیافته و فساد گفته است نمیتواند این رقم را تایید کند.
دبی، مقصدی برای سرمایهگذاری سیاستمداران، افراد تحریمشده و متهم به فساد
پروژه گزارشدهی جرایم سازمانیافته و فساد در گزارش خود دبی را مقصد کلیدی برای ذخیره سرمایه سیاستمداران، افراد تحریمشده و مجرم خوانده است.
طبق این گزارش، دبی برای افرادی که به دنبال پولشویی از طریق خرید املاکاند، فرصتهای مناسبی فراهم میکند.
پروژه گزارشدهی جرایم سازمانیافته و فساد همچنین نوشته که یافتههایش نشان میدهد که دستکم سه پیمانکار دیگر تدارکات امریکا در افغانستان متهم به فساد اند، میلیونها دالر را در دبی هزینه خرید املاک کردهاند.
برپایه این گزارش، یکی از این افراد سید اسماعیل امیری است که ویلایی به ارزش ۱.۶ میلیون دالر در دبی دارد. آقای امیری در اکتبر ۲۰۲۱ از سوی دادگاهی در کالیفرنیا بهخاطر نقش داشتن در پرونده کلاهبرداری ۱۱۰ میلیون دالر از پولهای کمکی امریکا به حکومت پیشین افغانستان، به ۱۵ ماه حبس محکوم شده بود.
شخصی دیگری که در این گزارش به از نام برده شده، رشید پوپل است. درباره رقم سرمایهگذاری آقای پوپل در دبی در این گزارش چیزی نیامده اما گفته شده که یک تحقیق کانگرس در سال ۲۰۱۰، شرکت خصوصی امنیتی او را متهم به پرداخت رشوه به طالبان، نیروهای دیگر شبهنظامیان و همچنین نیروهای امنیتی حکومت وقت افغانستان کرده بود. ظاهرا این پول به افرادی پرداخت میشده که ایستهای بازرسی را کنترول میکردند.
بنابر این گزارش که پیمانکار سومی استفان اورنشتاین نام دارد که رئیس شرکت «سوپریم گروپ» است. این شرکت و شرکتهای تابع آن، ۴۳۴ میلیون دالر به دولت امریکا به عنوان جریمه و پول تسویهحساب بهخاطر اضافهستانی به دولت امریکا پرداختند. این شرکتها قراردهای تامین آب و غذای ماموریت امریکا در افغانستان را به دست داشتند. طبق گزارش جدید، آقای اورنشتاین ویلایی در «مجتمع امارات هیلز» دبی دارد که آخرین بار در سال ۲۰۲۲ به مبلغ ۱۶.۸ میلیون دالر فروخته شد.
آقای اورنشتاین در پاسخ به یافتههای این گزارش از طریق یک نمایندهاش گفت که در حال حاضر مالک این ویلا نیست و همچنین هیچ پولی از قراردهای امریکا را هزینه خرید آن نکرده است.