مقام ارشد طالبان: نظام سیاسی تنها مربوط طالبان و ملاها نیست
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/7ff6e10cb70d647d897b872588c2e769205ebc5b-600x450.jpg?rect=0,56,600,338&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
معین وزارت داخله طالبان گفته است که برای تشکیل نظام سیاسی در افغانستان تنها حضور طالبان کافی نیست. محمدنبی عمری تاکید کرد که اگر رهبران این گروه فکر میکنند که نظام تنها با طالبان و ملاها ساخته میشود، اشتباهی است که او آن را نمیپذیرد.
طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان تمامی جریانهای سیاسی را کنار گذاشت و با حذف زنان و گروههای قومی از عرصههای گوناگون جامعه حکومت موقت تشکیل داد. این گروه اداره خود را «امارت اسلامی» میخواند و با وجود درخواستها از تشکیل حکومت فراگیر با حضور زنان و گروههای قومی و اجتماعی سرباز زده است.
آقای عمری در نمایشگاه دانشجویان موسسه میکانیکی خوست همچنین آموزش علوم مدرن را نیاز جدی دانست و تاکید کرد که به افراد متخصص در بخشهای گوناگون نیاز است.
تمرکز طالبان بر آموزش علوم دینی است و در سی ماه گذشته صدها مدرسه دینی جدید ایجاد کرده است. این گروه در برنامه درسی مکاتب عمومی هم تغییراتی آورده و از جمله شمار مضمونهای دینی را بیشتر کرده است.
پیش از این سخنگوی وزارت معارف طالبان گفته بود مضمونهای مغایر «شریعت و فرهنگ» افغانستان از نصاب آموزشی حذف شده است.
این وزارت گفته است که علوم عصری متناسب با «فرهنگ ملی و اسلامی» در مضمونهای درسی گنجانده میشود.
با اینکه بیشتر اعضای گروه طالبان برخورد محافظهکارانه نسبت به آموزش علوم عصری دارند، اما برخی اعضای این گروه هرازگاهی بر نیاز آموزش این علوم تاکید میکنند.
پیش از این عبدالسلام ضعیف، سفیر سابق طالبان در پاکستان، گفته بود که مخالفان علوم عصری «جاهل و در لباس اسلام دشمنان مسلمانان» هستند.
طالبان آموزش دختران در مقاطع بالاتر از صنف ششم را هم با وجود اعتراضات گسترده داخلی و بینالمللی ممنوع کرده است. این گروه هنوز هیچ برنامهای برای بازگشایی مکاتب دخترانه روی دست نگرفته است.