عضو شورای ملی زعفران ایران: بازارهای صادراتی زعفران را دو دستی تقدیم افغانستان کردیم
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/89542b04e304cd1669c3b2ffb8ab23c4e5c91586-600x337.jpg?rect=1,0,599,337&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
عضو شورای ملی زعفران ایران گفت بازارهای صادراتی زعفران این کشور به دلیل ضعف مدیریت دودستی تقدیم افغانستان شده است. علی حسینی با این ادعا که «افغانستان کمتر از ۲۰ تن زعفران تولید میکند و ۷۰ تن صادرات دارد» گفت «زعفران ایران از آنجا صادر میشود.»
خبرگزاری ایسنا روز سهشنبه (۲۸حمل) به نقل از آقای حسینی گزارش داد که عمدهترین واردکننده زعفران ایران، افغانستان، امارات، اسپانیا و چین است. یعنی اینکه افغانستان بازار صادرات ایران را در دست گرفته و زعفران ایران را به هند، عربستان و آمریکا صادر میکند.
به گفته او، ایران در گذشته تولیدکننده بیش از ۹۰درصد زعفران دنیا این بود، اما اکنون این درصد کمتر شده، زیرا تولید زعفران در ایران کاهش یافته و قیمت آن نسبت به پنجماه پیش حدود چهاربرابر بیشتر شده است.
طبق این گزارش، آقای حسینی گفته که افزایش قیمت زعفران ممکن است به نفع تولیدکنندگان و کشاورزان باشد، اما در یک نقطهای ایران بازارها و مشتریان خود را از دست میدهد.
عضو شورای ملی زعفران ایران افزود: «ایران تولیدکننده اول زعفران در دنیا است، ولی افغانستان، هند، یونان، مراکش، اسپانیا هم وارد عرصه تولید شدهاند.»
به گزارش ایسنا، او با اشاره به اینکه زعفران ایران از کشور خارج میشود و سپس با اسم کشورهای دیگر مجددا صادر میشود، گفت: «هند تعرفه سنگینی برای خرید زعفران از ایران پرداخت میکند به همین دلیل زعفران ایران وارد افغانستان میشود و به نام زعفران افغانستان به هند میرود.»
آقای حسینی افزود علاوه بر مشکلاتی که در بخش تولید و بستهبندی زعفران وجود دارد، صادرات نیز با موانعی همراه است و دولت باید این موانع صادراتی را بردارد.
او تاکید کرد دولت باید صادرکنندگان محصولات کشاورزی را از پرداخت مالیا معاف کند.
آقای حسینی گفت: «ما باید بررسی کنیم تا معلوم شود مشکل در کجا است و چرا تولید کاهش یافته است.»
عضو شورای ملی زعفران ایران گفت در دهه ۵۰تا ۶۰در هر هکتار بین ۶تا ۷کیلو زعفران تولید میشد، اما اکنون این رقم به ۲کیلو در هر هکتار رسیده است.
او افزود: «در هر مترمربع زمین باید یک گرم زعفران خشک تولید شود، اما در حال حاضر در هر هکتار ۲۰۰میلی گرم تولید میشود. بنابرین، اگر کشاورزان بتواند از هر هکتار ۶تا ۷کیلو زعفران برداشت کنند، ما میتوانیم با دنیا رقابت کنیم.»