سازمان بهداشت جهانی درباره ترکیبات تقلبی شربت سرفه در پاکستان هشدار داد
سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه به داروسازان درباره ماده تقلبی که در شربتهایی سرفه در پاکستان استفاده میشود، هشدار داد. از اواخر سال ۲۰۲۲، ترکیبات تقلبی در شربتهای سرفه ساخت هند و اندونزیا جان بیش از ۳۰۰ کودک را در سراسر جهان گرفته است.
سازمان بهداشت جهانی هشداری درباره ۵ نوع آلوده پروپیلن گلیکول، مادهای که در شربتهای دارویی استفاده میشود، صادر کرد.
سازمان تنظیم مقررات دارویی در پاکستان نیز چندین هشدار بین ماههای جنوری تا مارچ در مورد سطوح بالای اتیلن گلیکول، حلال صنعتی که سمی است، صادر کرد.
این ماده در داروهایی که ظاهرا از سوی شرکتهای زیر مجموعه شرکت «داو کیمیکال» در تایلند، آلمان و سنگاپور ساخته شده است، یافت شده است.
سازمان بهداشت نمونههای مشکوک پروپیلن گلیکول را که در داروهای بدون نسخه مانند شربتهای سرفه استفاده میشود را برای آزمایش فرستاد.
سازمان گفت که نمونههای آزمایشی دارای مقداری از آلودگی بودند. این آلودگی در شربتهای سرفه میتواند منجر به آسیب حاد کلیوی و مرگ شود.
سازمان جهانی بهداشت گفت که چند ماه پس از اینکه آژانس هشداری جهانی صادر کرد و از داروسازان خواست تا کیفیت تامین کنندگان خود را تأیید کنند، چندین دسته از ترکیبات آلوده در داروها توسط سازمان تنظیم مقررات دارویی پاکستان برچسبگذاری شدهاند.
سازمان بهداشت جهانی با اشاره به اینکه ممکن است دستههایی در کشورهای دیگر توزیع شده باشند و همچنان در انبار هستند، گفت: «مواد پروپیلن گلیکول شناسایی شده در این هشدار یا به عمد و یا با تقلب اشتباه برچسب گذاری شده اند.»
هشدار سازمان بهداشت جهانی در زمانی منتشر شد که نیجریه اعلام کرد سطوح بالای اتیلن گلیکول آلوده را در شربت سرفه کودکان پیدا کرده است.