روزنامه تایمز: روحانیون مسلمان بریتانیایی 'آزادی واقعی' در حاکمیت طالبان را ستودند
به گزارش تایمز، روحانیون مسلمان بریتانیایی در نشستی در لندن «آزادی واقعی» تحت حاکمیت طالبان را ستودند. آنان با اشاره به سفرشان به افغانستان از وضع محدودیت بر آموزش زنان دفاع کردند و انتقاد از این محدودیت را «تبلیع غرب برای تخریب اسلام» دانستند.
روزنامه تایمز روز جمعه (۲۴ حمل) در گزارشی به سخنان روحانیون مسلمان بریتانیایی در دانشگاه مری لندن درباره سفر به افغانستان دیدار با مقامهای ارشد طالبان، پرداخت.
هشت مرد روحانی بریتانیایی در ماه جولای پارسال به کابل رفتند و با شماری از مقامهای طالبان دیدار کردند و عملکرد طالبان را ستودند.
سازمان خیریه حمایت و کمک انسانی در آن زمان اعلام کرد که آنها برای اهداف بشردوستانه به افغانستان رفتهاند.
این هیئت روحانی هدف از سفر به افغانستان را «حذف قضاوتهای» ناشی از «تحریف واقعیت» توسط رسانهها در مورد افغانستان دانستند.
یکی از اعضای این گروه مفتی اسماعیل به ۲۵۰اشتراککننده نشست دانشگاه مری لندن گفت: «ما با ذهنی بسیار باز به افغانستان رفتیم، آنها [طالبان] مرا به یاد کسانی انداختند که برای اسلام فداکاری کردهاند و کسانی که حاضر بودند برای اسلام هر کاری انجام دهند.»
شیخ هیثم الحداد، روحانی مسلمان، از محدودیتهای آموزشی بر زنان افغان دفاع کرد و گفت هرگونه انتقاد از این اقدام طالبان، «تبلیغات غرب برای بد جلوه دادن اسلامگرایان» است.
او دستور طالبان برای ممنوعیت آموزش زنان را «تعلیق موقت آموزش لیبرال و سکولار» تعبیر کرد.
الحداد با رد اهمیت و اولویت آموزش زنان گفت که طالبان باید بر تحکیم امنیت، اقتصاد و معنویت تمرکز کنند. او گفت: «امنیت اولین عنصر در یک کشور است، دومین عنصر اقتصاد و سومین عنصر معنویت است.»
او افزود که پس از تقویت این سه عنصر میتوان درباره آموزش زنان و موارد دیگر صحبت کرد.
حمید محمود، موسس یک مدرسه دخترانه اسلامی در شرق لندن نیز در این نشست ترک افغانستان را «تجربه غمانگیز» خواند و گفت در افغانستان «آزادی مطلق» وجود دارد.
او تصریح کرد که پس از صحبت با بسیاری از مقامهای طالبان دریافته که «آزادی به چه معنی است.»