حمله به مجری ایران‌اینترنشنال؛ پولیس ضدتروریسم بریتانیا نیروی بیشتر در محل حادثه مستقر کرد

پولیس مرکز ضد تروریسم لندن گفته با توجه به تهدیدها علیه کارمندان ایران‌اینترنشنال، تحقیقات درباره حمله به پوریا زراعتی، مجری این شبکه و شناسایی عاملان آن ادامه دارد. واحد فرماندهی ضدتروریسم بریتانیا گفته گشت‌های بیشتر برای احتیاط به محل حادثه و مکان‌های اطراف لندن اعزام شده‌اند.

در بیانیه پولیس لندن آمده که در مرحله اولیه بازرسی‌ها هنوز انگیزه مهاجم مشخص نشده است. با این حال، در این بیانیه آمده که اولویت مهم تحقیقات در این مرحله شناسایی عوامل این حمله و بازداشت آن‌ها است.

دومینیک مورفی، رئیس واحد فرماندهی ضدتروریسم پولیس متروپولیتن بریتانیا گفت نیروهای این واحد در مورد هرگونه انگیزه‌ای که در پشت این حمله وجود دارد، هشیارند.

او افزود گشت‌های بیشتر برای احتیاط به منطقه حمله و «سایر مکان‌های اطراف لندن» اعزام شده‌اند.

واکنش‌ها به خبر حمله به مجری ایران اینترنشنال

چندین رسانه بریتانیایی از جمله دیلی اکسپرس و دیلی تلگراف خبر حمله به این مجری تلویزیون ایران اینترنشنال را پوشش داده‌اند.

به نوشته نشریه دیلی تلگراف، سخنگوی اسکاتلند یارد تایید کرده آنها از این حادثه مطلع بوده و در حال انجام تحقیق هستند. در حالی که انگیزه حمله به زراعتی نامشخص است، به گزارش این روزنامه سازمان اطلاعات برای امنیت ملی بریتانیا (ام آی فایو) از آن مطلع شده است.

آلیشا کرنز، رییس کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا، در واکنش به حمله به زراعتی گفت بسیار ناراحت‌کننده است ایران اینترنشنال مجبور شد برای مدت کوتاهی دفتر بریتانیای خود را ببندد و اخیرا از لندن پخش زنده خود را شروع کرد.

او افزود: «در حالی که ما از شرایط این حمله اطلاعی نداریم، ایران همچنان به تعقیب کسانی که شجاعت دارند علیه‌اش حرف بزنند، ادامه می دهد. با این حال من متقاعد نشده‌ام که ما و متحدانمان راهبردهای روشنی برای محافظت از مردم در کشورهایمان در برابر آنها (رژیم ایران) و حفاظت از منافع خود در خارج از کشور داریم.»

در پی این حمله، اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران بریتانیا و ایرلند در بیانیه‌ای آن را «تکان‌دهنده» خواند.

میشل استین‌استریت، دبیرکل این اتحادیه گفت: «هدف قرار دادن سیستماتیک روزنامه‌نگاران –صرفا برای انجام وظایفشان – باید متوقف شود. جامعه بین‌المللی باید فشار بر ایران را افزایش دهد و سازمان ملل باید ایران را در قبال اقدامات خود پاسخگو کند.»

او تاکید کرد این چاقوکشی «وحشیانه» ناگزیر این نگرانی را در میان بسیاری از روزنامه‌نگارانی که در ایران اینترنشنال و بی‌بی‌سی فارسی هدف قرار گرفته‌اند، ایجاد می‌کند که در خانه یا وقتی سر کار می‌روند، امنیت ندارند.

این اتحادیه افزود حمله به زراعتی پس از افشاگری ماه گذشته مبنی‌ بر محاکمه و محکومیت غیابی روزنامه‌نگاران مقیم و شاغل در بریتانیا توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام «تبلیغ علیه جمهوری اسلامی» صورت گرفته است.

صفحه فارسی وزارت خارجه اسرائیل هم در ایکس در واکنش به حمله به زراعتی، برای او آرزوی بهبودی و سلامتی کامل کرد.

علیرضا آخندی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان سویدن، گفت خواستار محافظت بریتانیا از چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی هستیم.

مسیح علینژاد، فعال سیاسی، ضمن ابراز ناراحتی از حمله به پوریا زراعتی، خواستار تحقیقات کامل پولیس لندن در مورد این حمله «وحشتناک» شد. او تهدید مداوم خبرنگاران توسط جمهوری اسلامی را «بسیار هشدار دهنده» خواند و گفت: «ما باید در محکوم کردن چنین اقدامات بی‌معنای تجاوزکارانه متحد شویم.»