اسکاینیوز: برخی شرکتهای سیاحتی بریتانیا برای سفر به افغانستان مجددا آغاز به فعالیت کردند
مسئولان دو شرکت توریستی بریتانیایی به اسکاینیوز گفتهاند که تقاضا برای تورهای سیاحتی به افغانستان افزایش یافته است. این در حالی است که وزارت خارجه بریتانیا اخیرا به شهروندان این کشور درباره سفر به افغانستان هشدار داده بود.
جووان تورس، بنیانگذار شرکت مسافرتی «آگینست دی کومپاس» گفته که در سال ۲۰۲۳ تنها سه تور سیاحتی به افغانستان داشته است، اما این آمار در اوایل سال جاری میلادی دو برابر افزایش یافته است.
او افزود که در گذشته گردشگران سوریه و عراق را ترجیح میدادند، اما با درنظرداشت وضعیت خاورمیانه، ممکن است افغانستان به زودی «به پروفروشترین مقصد ما تبدیل شود.»
شرکت «انتمید بوردر» که به جالبترین و غیرقابلدسترسترین مکانها سفر میکند، نیز مدعی شده که تقاضاها برای گردشگری به افغانستان افزایش یافته است.
تورهای سیاحتی «انتمید بوردر» در ماه آگست ۲۰۲۱ پس از تسلط طالبان بر افغانستان، متوقف شد و در سپتامبر ۲۰۲۲ مجددا آغاز شد.
جیمز ویلکاکس، موسس این شرکت، به اسکاینیوز گفت که گردشگران «میخواهند جایی را تجربه کنند که از نظر فرهنگی متفاوت است، با غذا و معماری متفاوت.»
او افزود اکنون با تسلط طالبان، گردشگران میتوانند از مناطقی بازدید کنند که قبلا نمیتوانستند بازدید کنند. این مسئول شرکت مدعی شده که «وضعیت امنیتی به طور کلی بهبود یافته است.»
ملا حمیدالله نثار، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در ولایت غزنی نیز مدعی شد که این منطقه «به مقصد مطلوب گردشگران بینالمللی تبدیل شده است.»
او افزود که از آغاز امسال تاکنون ۲۹۳ بازدیدکننده از کشورهای مختلف از جاذبههای طبیعی و اماکن باستانی غزنی بازدید کردهاند.
طالبان در جریان دو و نیم سال گذشته بر آزادیهای گشت و گذار زنان محدودیت وضع کرده و شماری از شهروندان کشورهای خارجی نیز در پی سفر به افغانستان بازداشت شدهاند.
با این این وجود، مسئولان این دو شرکت سیاحتی بریتانیایی گفتند که گردشگران زن غربی مجاز به بازدید هستند و تورهای سیاحتی مختلط برگزار میکنند.
بامیان، هرات، کابل، مزارشریف، غزنی از جمله مکانهایی پربازدید گردشگران خارجی گفته شده است.
به گزارش اسکاینیوز، تحت اداره طالبان، ورود به افغانستان و کسب مجوز کار سادهای نبوده است. در این گزارش آمده که تنها تعداد انگشت شماری از سفارتخانههای افغانستان در سراسر جهان قادر به صدور ویزا بودهاند و متقاضیان سفر به افغانستان شخصا باید درخواست ویزا بکنند.
ضرورت به بیمه تخصصی یکی دیگر از مشکلاتی است که شرکتهای سیاحتی با آن مواجهاند.