کنشگران حقوق بشر: طالبان به دلیل تبعیض سیستماتیک علیه زنان باید محاکمه شود
سازمان کنشگران حقوق بشر افغانستان از دادگاههای بینالمللی خواست که تحقیقات خود را در مورد تبعیض سیستماتیک طالبان علیه زنان آغاز کند. این نهاد با اشاره به بازداشت خودسرانه زنان و دختران هزاره و تاجیک خواستار پیگرد قضایی سران گروه طالبان شده است.
این نهاد مدافع حقوق بشر روز یکشنبه (١٣ حوت) با پخش اعلامیهای نوشت که افغانستان به هفت کنوانسیون مهم بینالمللی حقوق بشر از جمله کنوانسیون منع هرنوع تبعیض علیه زنان پیوسته و ملزم به رعایت آن است.
کنشگران حقوق بشر افزوده که طالبان در بیش از دو و نیم سال گذشته تمام مفاد این کنوانسیون و سایر کنوانسیونهای حقوق بشری را به صورت سیستماتیک نقض کرده است.
به باور این نهاد، طالبان با نهادینهسازی تبعیض مبتنی بر جنسیت در صدد حذف زنان از تمام عرصههای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است.
برپایه اعلامیه سازمان حقوق بشری، پیگرد قانونی سران گروه طالبان در مراجع بینالمللی میتواند منجر به تامین عدالت پایان یافتن فرهنگ معافیت از مجازات شود.
این نهاد از کشورهای عضو کنوانسیون منع هر نوع تبعیض علیه زنان خواست که بدون درنظرداشت هر نوع ملاحظات سیاسی علیه رژیم طالبان در محکمه بینالمللی عدالت پرونده باز کنند.
در بخشی این اعلامیه با اشاره به اساسنامه روم، از شورای امنیت سازمان ملل خواسته شده تا این مسئله را به محکمه جزایی بینالمللی ارجاع کند.
در اعلامیه این نهاد همچنین از گزارش اخیر ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای افغانستان استقبال شده و از او خواسته شده است که مسئله تبعیض جنسیتی در افغانستان را بررسی همهجانبه و نظر نهایی خود را به شورای حقوق بشر ارائه کند.
گزارشگر ویژه حقوق بشر اخیرا در گزارش تازه خود نوشت که تبعیض علیه زنان از سوی طالبان نه تنها در دادگاه لاهه بلکه در دادگاههای دیگری که به موضوع نقض حقوق بشر میپردازند، پیگیری شود.