هشدار درباره احتمال شکست اوکراین در صورت تاخیر کمک‌های امریکا

ماکسیم تیمچنکو، مدیرعامل بزرگترین شرکت خصوصی تولید کننده برق در اوکراین هشدار داد در صورتی که کمک‌های امریکا به زودی به اوکراین نرسد، کی‌یف جنگ انرژی را به مسکو واگذار خواهد کرد. روسیه اخیرا حملات بر زیرساخت‌های انرژی اوکراین را تشدید کرده است.

تیمچنکو در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز گفت با توجه به عملی نشدن وعده‌های داده شده، این خطر وجود دارد که پس از گذشت بیش از دو سال از شروع مناقشه، اوکراین در حوزه انرژی در برابر روسیه شکست بخورد.

روسیه اخیرا حملات هوایی خود را به زیرساخت‌های انرژی اوکراین شدت بخشیده است. به نوشته فایننشال تایمز، هدف مسکو این است که مردم را در زمستان سخت اوکراین در تاریکی و سرما نگه دارد.

مدیرعامل دی‌تی‌ای‌کی به اهمیت تامین برق در تمامی فصول سال اشاره کرد و افزود پیروزی اوکراین در جنگ با روسیه، علاوه بر عملکرد سربازان در خط مقدم جبهه، به مولفه‌های دیگر نظیری بقای اقتصاد و تداوم فعالیت کسب‌وکارها و صنایع هم بستگی دارد.

بانک جهانی در گزارش ماه نوامبر خود خسارات وارده به بخش انرژی اوکراین را از زمان آغاز جنگ حدود ۱۲ میلیارد دالر برآورد کرد.

بر اساس این گزارش، بیش از ۵۰ درصد از زیرساخت‌های برق اوکراین در جریان درگیری‌ها در زمستان سال گذشته آسیب دیدند.

به گفته تیمچنکو، اوکراین پیش از این تا حدی قادر به محافظت از زیرساخت‌های انرژی خود در برابر حملات روسیه بود، اما با توجه به پایان یافتن تسلیحات کشورهای غربی و کاهش توان دفاعی کی‌یف، موشک‌ها و پهپادهای روسی بیشتری به اهداف خود در اوکراین اصابت می‌کنند.

به گزارش فایننشال تایمز، شرکت دی‌تی‌ای‌کی حدود ۲۰ درصد از برق اوکراین را تامین می‌کند. از زمان آغاز تهاجم روسیه در فبروری ۲۰۲۲، بیش از ۹ هزار و ۷۰۰ حمله به زیرساخت‌های این شرکت در اوکراین رخ داده است.

حدود ۱۶۰ مورد حمله نیز به نیروگاه‌های حرارتی دی‌تی‌ای‌کی در این بازه زمانی ثبت شده است.

ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهوری اوکراین، هفته گذشته تاکید کرد کمک ۶۰ میلیارد دالری ایالات متحده باید ظرف یک ماه در اختیار کی‌یف قرار گیرد، در غیر این صورت موضع اوکراین در میدان نبرد «ضعیف‌تر» خواهد شد.

رستم عُمَرُف، وزیر دفاع اوکراین، هم روز ششم حوت اعلام کرد نیمی از تسلیحات وعده داده شده از سوی کشورهای غربی برای تجهیز ارتش اوکراین در مقابله با عملیات نظامی روسیه، دیرتر از زمان مقرر در اختیار کی‌یف قرار می‌گیرند.

او به مخالفت جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان امریکا با بسته کمک‌های واشنگتن به کی‌یف اشاره کرد و هشدار داد گلوله‌های توپخانه و موشک‌های پدافند هوایی اوکراین رو به اتمام است.

در ماه دلو، میت رامنی، سناتور امریکایی، ضمن انتقاد از مخالفت‌ها در مجلس نمایندگان ایالات متحده با کمک به کی‌یف گفت اگر از اوکراین حمایت نشود، پوتین به یک کشور عضو ناتو حمله خواهد کرد.

روزنامه گاردین روز دوم حوت با استناد به نتایج یک نظرسنجی نوشت تنها ۱۰ درصد از مردم اروپا به توانایی ارتش اوکراین برای شکست دادن روسیه در مناقشه کنونی باور دارند.