انس حقانی که خود از اعدام نجات یافت، از اعدام دو نفر توسط طالبان دفاع کرد

انس حقانی، که طبق گزارش رسانه‌ها به حکم دادگاهی در دولت پیشین به اعدام محکوم شده بود،‌ از اقدام طالبان برای اعدام دو نفر در غزنی دفاع کرد. او که با مبادله با دو استاد دانشگاه امریکایی از اعدام نجات یافت، در توجیه اقدام طالبان گفت: «امر خدا است.»

انس حقانی، عضو ارشد شبکه حقانی، که اکنون عضو کمیسیون سیاسی طالبان است، در توجیه اعدام دو نفر در غزنی با استناد به یک آیه قرآن گفته که اعدام‌شدگان «قاتل زنان و کودکان» بودند و براساس دستور خداوند قصاص شدند.

انس حقانی در شبکه اجتماعی اکس نوشته که ابراز تاسف برخی سازمان‌های خارجی در چنین مواردی «ما را شگفت‌زده می‌کند». او این سازمان‌ها را متهم کرد که «مهم‌ترین دستورات دینی یک ملت مسلمان» را به باد انتقاد می‌گیرند.

حکم اعدام انس حقانی

انس حقانی، کوچک‌ترین عضو خانواده حقانی که گروه آن مسئولیت بسیاری از حملات مرگبار را در دو دهه گذشته در افغانستان برعهده گرفته،‌ در ۲۴ میزان سال ۱۳۹۳ زندانی شد و پس از حدود چهار سال، در عقرب ۱۳۹۸ با دو استاد دانشگاه امریکایی مبادله شد.

خبر رهایی او از زندان موج گسترده‌ای از اعتراضات را در میان شهروندان افغان و گروه‌های مدافع حقوق بشر برانگیخت. از جمله رحمت‌الله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی دولت پیشین گفته بود که «حکومت باید حکم اعدام انس حقانی را که در محاکم ثلاثه به اعدام محکوم شده»، اجرا کند.

براساس گزارش‎ رسانه‌های محلی، انس حقانی در محکمه ابتدائی به اعدام محکوم شده‎ بود. هرچند مسئولان وقت دادستانی‌کل گفته بودند که تا حکم دادگاه نهایی نشود،‌ نمی‌توانند در مورد او صحبت کند.

اکنون این عضو شبکه حقانی، که گروه او عامل خونین‌ترین و پیچیده‌ترین حملات انتحاری و انفجاری در افغانستان شناخته می‌شود، از اجرای احکام اعدام که معلوم نیست چطور صادر شده و آیا متهمان به وکیل مدافع دسترسی داشته یا نه، دفاع کرده است.

انس حقانی گفته که این دو نفر «قاتل زنان و کودکان» بودند. این در حالی است که شبکه حقانی که او مسئول مالی آن بود،‌ تنها در یک مورد با انفجار تانکر مملو از مواد انفجاری در منطقه چهار راهی زنبق در مرکز کابل، حدود ۱۵۰ نفر را کشت و دست‌کم ۴۰۰ را زخمی کرد.

دادگاه عالی طالبان روز پنجشنبه، سوم حوت اعلام کرد که با تایید هبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروه دو مرد را به اتهام قتل در ورزشگاهی در ولایت غزنی اعدام کرده است.

شاهدان عینی به افغانستان اینترنشنال گفتند طالبان این دو نفر را تیرباران کردند.

شماری از نهادهای حقوق بشری این اقدام طالبان را محکوم کردند و از این گروه خواستند که مجازات اعدام را لغو کند.

یوناما در واکنشی گفت که سازمان ملل به شدت با مجازات اعدام مخالف است.