اشرف غنی: با گرم شدن کره زمین، افغانستان به طور خاص در معرض خطر است

محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان گفت با تغییرات اقلیمی، افغانستان «به طور خاصی در نقطه خطر» قرار دارد. او به گونه تلویحی به طالبان گفت که اگر در مدیریت خشکسالی به دیگران اجازه دخالت ندهد، مسئولیت آن هم به دوش این گروه است.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان در هفتمین پادکست از سلسله گفت‌وگوهایش تحت عنوان «راه زندگی» که پنجشنبه، ۲۶ دلو منتشر شد، در مورد خشکسالی و خطرات ناشی از آن برای افغانستان صحبت کرد.

محمد اشرف غنی گفت که خشکسالی متوالی در افغانستان با بحران جهانی تغییرات اقلیمی ربط دارد و از امریکا، اروپا، چین و هند انتقاد کرد که قصد انجام اقدامات جدی برای مهار تغییرات اقلیمی را ندارند.

غنی هشدار داد که در نتیجه گرم‌شدن هوا شماری از شهرهای جهان زیر آب خواهند رفت و از سوی دیگر، تنها در منطقه جنوب آسیا که افغانستان هم در آن قرار دارد، ده‌ها شهر به دلیل خشکسالی از بین خواهند رفت.

به باور او، برای مبارزه با این بحران به همکاری جدی جهانی نیاز است که در حال حاضر به دلیل تنش‌های جاری میان ابرقدرت‌ها این همکاری ممکن نیست.

در این پادکست، آقای غنی با توجه به خطر جدی خشکسالی در افغانستان، بصورت تلویحی به عدم مشروعیت حکومت طالبان اشاره کرد و گفت: «اول اگر به این فکر هستیم که برای بیرون رفت از خشکسالی و بی‌روزگاری در افغانستان مشروعیت ملی، منطقه‌ای و بین المللی می‌خواهد، باید به این فکر کنیم که این مشروعیت چگونه بدست می‌آید؟ و مردم افغانستان چگونه صاحب حقوق خودشان می‌شوند؟»

غنی گفت اگر تصور بر این است که مدیریت خشکسالی «حق یک اقلیت است و دیگران حق ابراز نظر و اشتراک را ندارند، پس مسئولیت نتایج آن هم باید به گونه واضح گرفته شود.»