گروه‌های مخالف طالبان متن اعلامیه مشترک درباره نشست دوحه را منتشر کردند

همان‌طور که پیشتر گزارش دادیم، گروه‌های مخالف طالبان به شمول جبهه‌های آزادی و مقاومت، زنان معترض و شماری دیگر از جریان‌ها اعلامیه مشترکی درباره نشست دوحه منتشر کردند. این نخستین بار است که مخالفان طالبان روی یک بیانیه مشترک توافق کرده‌اند.

پیش از این یک نسخه از اعلامیه مشترک به دست افغانستان اینترنشنال رسیده بود و براساس آن گزارش داده شده بود که قرار است مخالفان طالبان در یک بیانیه مشترک به دعوت از طالبان در نشست دوحه اعتراض کنند.

در اعلامیه که متن آن روز پنجشنبه، ۲۶ دلو، نشر شد، به وضعیت افغانستان تحت کنترول طالبان از جمله «محروم ساختن مردم از حقوق ابتدایی و اساسی، جنایت جنگی، اختطاف، شکنجه و کشتار زنان و منسوبین حکومت پیشین، اعمال آپارتاید جنسیتی، نسل‌کشی، کوچ اجباری و غصب جایدادهای باشندگان بومی مناطق مختلف افغانستان و فرهنگ‌ستیزی» و حمایت از گروه‌های تروریستی توسط طالبان اشاره شده است.

این جریان‌های سیاسی گفته‌اند که دعوت از طالبان در نشست‌های بین‌المللی، آنها را در ادامه رفتارهای خشونت‌بارشان جسورتر خواهد کرد.

آنها از ملل متحد خواستند که زمینه حضور همه طرف‌های سیاسی ذی‌نفع افغانستان را در نشست دوحه فراهم کند تا فرصت «شکل‌گیری دولت برخاسته از اراده مردم» از طریق یک پروسه فراگیر ملی فراهم شود.

در بیانیه تاکید شده که ادامه کمک‌های بشردوستانه افغانستان امر حیاتی است «اما همکاری‌های بشردوستانه به مردم فقیر و همکاری اقتصادی با گروه تروریستی طالبان دو امر جدا از هم است.»

در این اعلامیه ضمن در نظر گرفتن خواسته‌های مردم و جریان‌های سیاسی در نشست دوحه، به خودداری از هرگونه تعامل سیاسی و دیپلوماتیک با طالبان در غیاب مردم افغانستان تاکید شده است.

جریان‌های سیاسی ضد طالبان و زنان معترض در این اعلامیه نوشتند: «هرنوع همکاری با گروه طالبان هیچ نوع سودی به حال مردم افغانستان نداشته و برعکس این گروه را در مسیر انحراف از اصول انسانی تقویت خواهد کرد.»

این جریان‌ها همچنین با فرستاده ویژه سازمان ملل برای افغانستان اعلام همکاری کرده‌اند. احتمالا درباره تعیین این فرستاده در نشست دوحه تصمیم گرفته خواهد.

جبهه آزادی، جبهه مقاومت ملی، جنبش‌های اعتراضی زنان، حزب وحدت اسلامی، شورای مقاومت ملی، حزب اسلامی، حزب جمعیت اسلامی، حزب جنبش ملی اسلامی، حزب دعوت اسلامی حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان نام برخی از جریان‌های سیاسی است که این اعلامیه را امضا کرده‌اند.

افزون بر آن حزب عدالت و آزادی، شورای لوی مشرقی، شورای لوی قندهار، شورای شمالی بزرگ، روند حفاظت از ارزش‌های جهاد و مقاومت مردم افغانستان و حزب همدلی مردم افغانستان از امضا‌کنندگان این اعلامیه اند.

نشست دوحه درباره افغانستان به میزبانی آنتونیو گوترش، دبیرکل ملل متحد قرار است در روزهای ۲۹ و ۳۰ دلو برگزار شود. در این نشست نمایندگان خاص بیش از ۲۰ کشور جهان اشتراک خواهند کرد.

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل گفته است که سازمان ملل در نشست دوحه به دنبال رسیدن به یک رویکرد منسجم در تعامل با طالبان است.