زن برزیلی: بدون همراه به افغانستان رفتم و طالبان مشکلی ایجاد نکردند 'چون خارجی بودم'
یک جهانگرد ۲۹ ساله برزیلی به یک رسانه اسپانیایی خاطره خود را از سفر به افغانستان روایت کرد. ناتالی کاسترو گفت او با ایدههای طالبان مخالف است اما با آنکه بدون همراه سفر کرده بود آنها «شاید به این دلیل که او یک خارجی است» مشکلی برایش خلق نکردند.
ناتالی کاسترو در گفتوگو با روزنامه اسپانیایی ال پائیس که متن آن روز جمعه، ششم دلو، منتشر شده گفت در هنگام درخواست ویزا در پاکستان، سفیر طالبان به من گفت: «من اولین زنی هستم که به تنهایی وارد افغانستان میشود.»
خانم کاسترو میگوید: «من برای ویزا در پاکستان درخواست دادم، چون آنجا ارزانتر است. اما من شک و تردیدهای زیادی داشتم.»
این جهانگرد در ادامه روایت کرده است که «پس از یک ساعت انتظار با سفیر ملاقات کردم که گفت ناتالی، ما از کاری که انجام میدهی خوشمان میآید و به تو ویزا میدهیم.»
با این حال دیپلومات ارشد طالبان به او گفته «به دنیا بگو که در افغانستان چیزی بیشتر از جنگ است. ما تاریخ و فرهنگ داریم. شما اولین زنی هستید که مجاز به ورود و سفر به تنهایی در افغانستان هستید.»
ناتالی کاسترو یک روزنامهنگار، دختر یک معلم و یک کابینتساز است که قصد دارد در مدت ۱۸ ماه از ۲۰۰ کشور دیدن کند تا رکورد جهانی گینس را بشکند.
گفته شده او پس از بازدید از ۱۸۰ کشور در ۱۶ ماه گذشته، در حالی که از کمخونی شدید رنج میبرد، به خانه خود در سائوپائولو بازگشته است.
به نوشته روزنامه اسپانیایی ال پائیس، مادربزرگ ناتالی کاسترو، خودرو خود را فروخته تا هزینه سفر نوهاش را بپردازد. زیرا نوه او برای دیدن دنیا کنجکاوی داشته است.
ناتالی کاسترو گفته که ۱۹ روز در افغانستان حضور داشت و زمانی که قصد داشته از مزار شریف به اوزبیکستان برود، دچار مشکل شد.
این گردشگر برازیلی میگوید طالبان مهر خروج او را زدند، اما مرزبانی اوزبیکستان اجازه ورود نداند و گفتند مرز زمینی بسته است.
ناتالی کاسترو در ادامه روایت خود از سفر به افغانستان گفته که ویزای افغانستان او یکبار ورود بود و نمیدانست میتواند دوباره وارد افغانستان شود یا خیر. این دختر جهانگرد افزود: «پس از التماس، طالبان به او اجازه ورود دادند و گفتند: خوش آمدید خواهر.»
این دختر جوان برزیلی میگوید: «وقتی رفتم تا با اتوبوس به کابل برگردم، از زنی که به تنهایی سفر میکرد غافلگیر شدند. آنها با یکی از رهبران طالبان تماس گرفتند.»
ناتالی کاسترو میگوید پس از آن تماس سفر امن او ممکن شد و در اتوبس هم چهار مرد مسافر مامور حفافظت از او شدند. او گفته به نظر میرسید که آنها این را فرصتی برای نمایشی مثبت از افغانستان میدانستند.
ناتالی کاسترو در پاسخ به این سوال که آیا این غیرمعمول است که یک زن در افغانستان به تنهایی سفر کد، پاسخ داد: « بله. هنوز در بسیاری از جاها تابو است.»
طالبان پس از تسلط بر افغانستان، محدودیتهای زیادی بر زنان اعمال کردند. منع سفر بدون محرم یکی از محدودیتهای شدیدی است که طالبان در تمامی شهرها و شاهراههای افغانستان اعمال میکند.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در بیش از دو و نیم سال گذشته به رانندگان دستور داده از سوار کردن زنان بدون همراه افغان خودداری کنند.
با این حال این گروه سهولتهایی را برای گردشگران مرد و زن خارجی فراهم میکند تا به گفته خودشان «تصویر مثبتی» از حکومت این گروه برای «جهانیان» به نمایش بگذارند.