معاون سیاسی طالبان: در بخشهای علمی و آموزشی با دیگران رقابت میکنیم
معاون سیاسی رئيسالوزرای طالبان گفته این گروه پس از دست یافتن به قدرت، با کشورهای دیگر در عرصههای علمی، آموزشی، تحقیقاتی و سیاسی رقابت میکند. مولوی عبدالکبیر گفت طالبان تلاش میکند نظام آموزشی معیاری در چهارچوب شریعت ایجاد کند.
همزمان با روز جهانی آموزش، طالبان در کابل همایشی تحت عنوان «کنفرانس ملی بهبود نهادهای تعلیمی و تحصیلی افغانستان» برگزار کرد.
معاون سیاسی نخستوزیر طالبان در این کنفرانس گفت که افغانستان از وضعیت جنگی بیرون شده و در بخشهای اقتصادی، فرهنگی و توسعه به پیشرفت ضرورت دارد. او افزود که این پیشرفت بدون علم و دانش ناممکن است.
طالبان پس از تسلط بر افغانستان مکاتب دخترانه را بست، دختران را از رفتن به دانشگاه منع و اشتغال زنان را ممنوع کرد.
مقامهای طالبان در این کنفرانس به محدودیتهایی که این گروه بر زنان و دختران اعمال کرده است، اشارهای نکردند.
همزمان با روز جهانی آموزش، نماینده دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان بار دیگر از طالبان خواست که به محرومیت آموزش دختران پایان دهد.
رزا اوتونبایوا گفت که طالبان وظیفه دارند فارغ از جنسیت از حقوق همه افراد حمایت و آن را بهبود بخشد. خانم اوتونبایوا افزود که سیاست کنونی طالبان افغانستان را در انزوا قرار میدهد.
ندامحمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی طالبان، در این مراسم گفت که سنگبنای نظام سیاسی را معارف و تحصیلات عالی آن تشکیل میدهد. او از دیگر مقامهای طالبان خواست با وزارت معارف و وزارت تحصیلات عالی همکاری کنند.
این مقام طالبان گفته در چهار سال گذشته بخش آموزش بیشتر از دیگر بخشها آسیب دیده است.
در همین حال، سازمان عفو بینالملل از طالبان خواسته است که مکاتب دخترانه را «فوراً و بدون قید و شرط» بازگشایی کند.
حبیبالله آغا، وزیر معارف طالبان در این کنفرانس گفت که «نظام اسلامی به کیفیت اولویت داده است.»
او افزود طالبان تلاش میکند در گام نخست نهادهای تعلیمی و تحصیلی افغانستان را معیاری سازد. حبیبالله آغا گفته طالبان متعهد است کیفیت علوم دینی و عصری را بهبود ببخشد.
سید احمد شهیدخیل، معین نظامی امر به معروف طالبان در این کنفرانس مدعی شد که خارجیها در بیست سال اخیر نظام آموزشی افغانستان را آسیب زدند. او گفت خارجیها «به نام علم و تحصیل در بخشهای علمی تحریف میکردند و به معنای واقعی قوه علمی» را تضعیف کردند.
در روز جهانی آموزش، برنامه جهانی غذا گفت که بسیاری کودکان در افغانستان گرسنه به مکتب میروند.