واشنگتن پست: خانوادههای فقیر در افغانستان برای زنده ماندن مجبورند کودکان دختر را بفروشند
روزنامه واشنگتنپست در گزارشی از فروش کودکان دختر در بین خانوادههای بیجا شده در ولایت هرات و افزایش چشمگیر ازدواجهای کودکان در افغانستان خبر داد. این روزنامه با بررسی ۴۰ درصد این خانوادهها دریافته که ۱۱۸ کودک ۸ تا ۱۰ ساله به علت فقر به عنوان کودکعروس فروخته شدهاند.
همچنان، خانواده های ۱۱۶ کودک دیگر نیز منتظر خریدار اند.
بر اساس یافتههای این روزنامه که روز دوشنبه، ۲۵ جدی نشر شد، کودکعروسها عموماً بین ۸ تا ۱۰ سال سن داشته و حداقل در بدل ۲ هزار دالر مجبور به ازدواج شدهاند.
به گفته این روزنامه، بسیاری از این خانوادهها امیدوار بودند که دختران شان در صورت یافتن فرصت آموزش، وظیفه مناسبی پیدا کنند و به درآمد خانواده خود کمک کنند، اما طالبان آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کرده است.
خانواده های مذکور به این روزنامه گفتند که اکنون گزینههای کاری برای زنان اندک است و برای تامین نیازهای ابتدایی خانواده مجبور به ازدواج دختران خردسال خود شدهاند. اغلب کودکان پس از ازدواج در معرض خشونت های کلامی، فیزیکی و جنسی قرار گرفته میگیرند.
صندوق کودکان سازمان ملل در ماه حمل اعلام کرد که بیش از ۲۹۰ میلیون کودک درافغانستان و دیگر کشورهای جنوب آسیا مجبور به ازدواج شدهاند. به گفته این سازمان، علتهای عمده ازدواج کودکان دختر، مشکلات اقتصادی خانوادهها و بسته شدن مکاتب است.
در همین حال، سازمان محافظت از کودکان نیز در گزارشی گفت که یک سوم خانوادهها از زمان تسلط طالبان درآمد خود را از دست دادهاند. نیمی از این خانوادهها نیز مجبور شدهاند تا فرزندان خود را وادار به کار اجباری کنند و برخی از آنان نیز دست به فرزندفروشی بزنند.
در گزارش روزنامه واشنگتن پست به پیامدهای جسمی و روانی ازدواج های زیر سن نیز اشاره شده است، از جمله افزایش افسردگی و تمایل به خودکشی. همچنین، دختران زیر ۱۵ سال پنج برابر بیشتر از زنان در هنگام زایمان جان خود را از دست میدهند و نوزادان آنها اغلب نارس به دنیا میآیند.
نهاد حقوق بشری رواداری در گزارشی گفت که در دو سال گذشته حتی یک مورد از عاملان ازدواج اجباری کودکان در محاکم طالبان مجازات نشدهاند.