منابع: طالبان یک مهاجم انتحاری خود را معاون دانشگاه کابل تعیین کرده است
منابع امنیتی به افغانستان اینترنشنال میگویند که حافظ عبیدالله عبیده که از سوی طالبان به عنوان معاون دانشگاه کابل تعیین شده یک انتحاری بود که در قندهار بازداشت شد. به گفته منابع، حافظ عبیدالله عبیده در سال ۲۰۱۷ قبل از انفجار موتر بمبگذاری شده خود در عینومینه قندهار بازداشت شد.
براساس اطلاعات منابع، حافظ عبیدالله عبیده باشنده ولایت هلمند است که در هنگام حمله انتحاری در شهرک عینو مینه قندهار از سوی امنیت ملی بازداشت شد.
منابع گفتند که این مهاجم انتحاری طالبان پس از بازداشت در قندهار به زندان بگرام منتقل شد و حدود چهار سال زندانی بود.
این منابع به شرط حفظ هویتشان به افغانستان اینترنشنال گفتند که حافظ عبیدالله عبیده شامل پنج هزار زندانی طالبان بود که پس از امضای توافقنامه دوحه میان امریکا و طالبان، در سال ۲۰۲۰ از زندان بگرام آزاد شد.
عبیدالله عبیده در حال حاضر معاون مالی و اداری دانشگاه کابل است.
سخنگوی وزارت تحصیلات عالی طالبان و دانشگاه کابل تحت کنترول طالبان تصاویری از عبیدالله عبیده را منتشر کردهاند.
مقامهای ارشد طالبان در جریان بیش از دو سال گذشته بارها از افراد انتحاری خود ستایش کرده و گفتهاند که این گروه هزاران فرد انتحاری آماده دارد.
دو ماه پس از تسلط طالبان بر افغانستان، سراجالدین حقانی، وزیر داخله طالبان با بازماندگان حملهکنندگان انتحاری دیدار و از آنها دلجویی کرد.
رهبر شبکه حقانی انتحاریهای این گروه را «قهرمانان اسلام و وطن» نامید.
وزیر معادن و پترولیم طالبان در ماه اسد امسال گفت در میان نظامیان این گروه هزاران «استشهادی» وجود دارند که آماده حملات انتحاریاند. طالبان به مهاجمان انتحاری خود «استشهادی» میگویند.
محمدخالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان قبلا گفته بود که در طول تاریخ هیچ گروهی به اندازه طالبان حملات انتحاری انجام نداده است.
سخنگوی طالبان در ماههای نخست تسلط دوباره این گروه بر افغانستان گفت که یک قطعه انتحاری به عنوان واحد ویژه در وزارت دفاع این گروه ایجاد خواهد شد تا در عملیاتهای خاص شرکت کند.
سراجالدین حقانی، وزیر داخله طالبان نیز در ماه حوت ۱۴۰۰ در سفر به ولایت قندهار در یک گردهمایی مردمی گفت ۱۵۰۰ نفر آماده انجام حملات انتحاری هستند. به گفته وی، این افراد آرزو دارند با انجام حملات انتحاری به کاروان «شهدا» بپیوندند.
گروه طالبان همچنین در مراکز ولایتها موزیم ساخته و تجهیزات جنگی و نظامی خود را در آنها نگهداری کرده و به نمایش گذاشتهاند. این تجهیزات شامل جلیقههای انتحاری و بمبهای بشکهای میشود که طالبان در جریان دو دهه گذشته در جنگ با حکومت پیشین افغانستان و نیروهای بینالمللی استفاده میکردند.
این گروه همچنین نامهای شماری از مهاجمان انتحاری خود را بر دیواری در کابل نصب کرده است.
در بیست سال جنگ طالبان با حکومت پیشین افغانستان و نیروهای بینالمللی، هزاران غیرنظامی از جمله زنان و کودکان در حملات انتحاری طالبان کشته شدند.