طالبان تعیین نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان را غیرضروری دانست
وزارت خارجه طالبان در واکنش به قطعنامه جدید شورای امنیت تعیین نماینده ویژه برای افغانستان را اقدامی غیرضروری خواند. این وزارت از «تعامل قویتر و گستردهتر» جامعه جهانی استقبال کرد اما گفت که رویکرد طالبان در نهایت بر اساس باورهای دینی خواهد بود.
وزارت خارجه طالبان گفته که قطعنامه تازه شورای امنیت که در آن خواستار تعیین فرستاده ویژه برای افغانستان شده است، بدون مشورت با این گروه به تصویب رسیده است.
طالبان قبلا نیز پیشنهاد تعیین نماینده ویژه برای افغانستان را رد کرده بود.
در اعلامیهای که در صفحه عبدالقهار بلخی، سخنگوی این وزارت نشر شده، آمده که «شورای امنیت علیرغم درخواست زمان، بحث و شفاف سازی بیشتر در خصوص ارزیابی هماهنگ کننده ویژه توسط دو عضو دایمی»، این قطعنامه را بدون مشورت با این گروه تصویب کرده است.
وزارت خارجه طالبان در بخشی از اعلامیه خود نوشت: «تعیین یک نماینده ویژه اضافی برای افغانستان در حضور فعال ماموریت ویژه سازمان ملل متحد (یوناما) اقدامی غیرضروری تلقی میشود.»
این وزارت افزوده که افغانستان با داشتن «یک حکومت مرکزی» توانایی مدیریت مسائل را از طریق سازوکارهای دوجانبه و چندجانبه دارد.
با این حال، طالبان گفته از «تلاشهای مثبت» برای تعامل قویتر و گستردهتر با افغانستان استقبال میکند، اما رویکرد این گروه «در نهایت بر اساس باورهای دینی، ارزشهای فرهنگی و منافع ملی مردم افغانستان خواهد بود.»
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص «ارزیابی مستقل و توصیههای» فریدون سینیر اوغلو، هماهنگ کننده ویژه این سازمان، جمعهشب با ۱۳ رای موافق و دو رای ممتنع روسیه و چین به تصویب رسید.
این قطعنامه اعضای شورای امنیت و سایر بازیگران منطقهای و بینالمللی را تشویق به اجرای توصیههای سینیر اوغلو کرده و در عین حال، خواستار تعیین فرستاده ویژه صلح برای افغانستان شده است.
این قطعنامه واکنشهای گستردهای نیز در بین سیاستمداران و مقامهای دولت پیشین افغانستان داشته است.